Лауреатка Нобелівської премії з літератури відмовилася від святкувань через війну рф проти України та ізраїльсько-палестинський конфлікт

Хан Канг, перша кореянка, яка стала лауреаткою Нобелівської премії з літератури, відмовилася від святкування та пресконференції, посилаючись на глобальні трагедії - війну між Україною і росією та ізраїльсько-палестинський конфлікт.

Фото: Alexander Mahmoud/DN/TT/IMAGO

Як повідомляє видання The Korea Times, батько лауреатки. відомий письменник Хан Сонг Вон, передав її повідомлення під час пресконференції в Літературній школі у місті Чанхин, інформує DW.

"(Хан Канг) сказала мені: "Коли війна посилюється і щодня гинуть люди, як ми можемо влаштовувати святкування чи пресконференції? Вона сказала, що не буде проводити пресконференцію", - зазначив він.

Після оголошення Нобелівської премії з літератури в четвер увечері Хан Син Вон поговорив з дочкою і порадив їй обрати видавництво для проведення пресконференції. Спочатку вона погодилася, сказавши, що "спробує", але за ніч передумала. "Її погляд змістився від письменниці, яка живе в Кореї, до глобальної (письменницької) свідомості. Я, однак, не міг позбутися відчуття, що я батько лауреатки, яка живе в Кореї, тому в підсумку я організував цю пресконференцію", - сказав він.

Отримавши звістку про присудження премії в телефонній розмові з Нобелівським комітетом у четвер, Хан Канг заявила, що вона "дуже здивована і зворушена", але не зробила жодних подальших заяв.

Кілька видавництв, в тому числі Changbi Publishers, яке опублікувало її відомі романи "Людські вчинки" (2014) і "Вегетаріанка" (2007), і Munhakdongne Publishing, яке опублікувало її збірку віршів і роман "Вітер дме" (2010), запропонували провести пресконференцію, але вона не відповіла.

Хан Канг отримала Нобелівську премію з літератури 2024 року за "її насичену поетичну прозу, яка протистоїть історичним травмам і викриває крихкість людського життя". Таким чином, вона стала першою письменницею з Південної Кореї та першою письменницею з Азії, яка отримала Нобелівську премію з літератури.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

По тематике

Нобелівськими лауреатами з фізики стали вчені зі США та Канади, які працювали над штучними нейромережами
08.10.2024 18:11

Нобелівськими лауреатами з фізики стали вчені зі США та Канади, які працювали над штучними нейромережами

Американець Джон Гопфілд і володар британського та канадського громадянства Джеффрі Гінтон стали лауреатами Нобелівської премії з фізики за відкриття і...

Нобелівську премію миру присудили правозахисниці з Ірану
08.10.2023 16:23

Нобелівську премію миру присудили правозахисниці з Ірану

Нобелівську премію миру здобула правозахисниця з Ірану Наргіз Мухаммаді, повідомили організатори премії....

Нобелівську премію з медицини присудили за внесок у розробку вакцини від COVID-19
02.10.2023 13:54

Нобелівську премію з медицини присудили за внесок у розробку вакцини від COVID-19

Нобелівський комітет повідомив про першу винагороду, присуджену в 2023 році – у сфері медицини....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.