Правила вибору якісного твердого сиру

Якісний твердий сир обов’язково повинен входити в раціон людини, адже це не тільки дуже смачний продукт, що є складовою частиною багатьох страв. Він містить дуже багато білка, амінокислот та більш ніж вісім груп вітамінів.

Придбати якісний твердий сир допоможе ТД «Доманівський Маслосирзавод». ТД ДМСЗ просуває на українському ринку продукцію ПАТ «Миколаївмолпром» під торговою маркою Pastoral. В асортименті ви знайдете такі популярні сорти, як Український, Голандський, Гауда. Pastoral – це висока якість і чудовий смак, вже понад 20 років українці можуть ласувати молочними та кисломолочними продуктами цього виробника.

Зовнішні ознаки якісного твердого сиру

Колір якісного сиру може бути світло-жовтим, білим або світло-помаранчевим. По всій поверхні шматок повинен бути забарвлений однорідно, не допускається наявність плям. Сир може мати жовтуватий або рудуватий відтінок, це можливо завдяки додаванню екстракту насіння аннато чи бета-каротину (натуральних барвників). 

Скоринка сиру повинна бути рівномірною, без тріщин або плям. Вона не повинна відшаровуватися від шматка. Поверхня не може бути обвітреною або липкою.

Запах продукту не повинен бути кислим, різким або «забитим» різноманітними спеціями, горіхами або травами. Спершу ви маєте почути основний запах якісного сиру – приємний молочний.

Про що розповість склад сира?

Завдяки складу можна легко відрізнити сир від сирного продукту, адже в ньому мають бути тільки:

  • - молоко (пастеризоване або нормалізоване);

  • - закваска молочнокислих бактерій;

  • - сичужний фермент;

  • - сіль.

У складі якісної продукції також можна знайти затверджувач хлорид кальцію. Якщо в рецептуру входять добавки на кшталт зелені або насіння, то вони також повинні бути вказані у складі. 

Перед вами точно сирний продукт, якщо у складі ви бачите:

  • - пальмову, кокосову або іншу рослинну олію;

  • - сою;

  • - сухе молоко;

  • - замінники смаку;

  • - стабілізатори;

  • - консерванти;

  • - барвники тощо.

Відмовтесь від покупки, якщо у складі вказані нітріти калію і натрію, пімарацин, натаміцин, сорбінова кислота. 

Якщо під час нарізки на ножі залишається жирний слід, то це ознака того, що при виробництві використовувалось сухе молоко.

Вибір натурального твердого сиру – непросте завдання. Підходьте до цього процесу з належною увагою, і тоді ви зможете отримати максимум користі від смачного продукту. 

®

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.