
Українська аквакультура продовжує динамічно розвиватися. У 2024 році обсяги виробництва рибної продукції зросли на майже 22% і досягли 18 621 тонни. Про це повідомляють в Мінагро.
Найбільші обсяги вирощеної риби зафіксовані у Черкаській (4 400 т), Львівській (1 543 т), Хмельницькій (1 517 т), Кіровоградській (1 456 т) та Сумській (1 403 т) областях.
Основні види риб, що вирощуються в Україні:
Крім того, виробництво харчової ікри склало 4 280,5 кг.
Розвиток аквакультури є важливим фактором продовольчої безпеки, оскільки забезпечує стабільне постачання риби на внутрішній ринок. Також це сприяє підтримці національних виробників і створенню робочих місць у цій сфері.
Україна має значний потенціал для подальшого розвитку галузі завдяки своїм водним ресурсам та сприятливому клімату. Світові тенденції показують, що аквакультура вже забезпечує понад 50% рибного виробництва у світі, і Україна також рухається в цьому напрямку.
Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!