Новий варіант коронавірусу виявили вже у 27 країнах

Новий варіант коронавірусу (COVID-19) XEC виявили вже у 27 країнах світу на різних континентах, висловлюються побоювання, що незабаром він може стати домінуючим штамом хвороби.

Про це повідомляє pravdatutnews.com з посиланням на The Independent.

За словами аналітика даних щодо COVID-19 Майка Хані, особливо «сильний приріст» кількості випадків інфікування штамом XEC спостерігається в Данії та Німеччині. Наразі новий штам присутній у сотень пацієнтів у 27 країнах Європи, Північної Америки та Азії.

Поширеність XEC є нижчою в США та Канаді, а в Європі його наявність була підтверджена в 5,96% випадках, станом на 19 серпня. У Словенії були більш високі показники інфікування цим варіантом у серпні: понад 10% COVID-зразків у країні містили XEC. Майк Хані є засновником і керівником Manga Solutions – компанія понад 25 років надає консультаційні послуги в сфері IT в Мельбурні, Австралія.

Видання додає, що штам ХЕС, який є комбінацією варіантів KS.1.1 і KP.3.3, має симптоми, подібні до тих, що спричиняються іншими штамами COVID, включаючи втому, головні болі, біль у горлі та високу температуру.

Директор Інституту генетики Університетського коледжу Лондона і професор Франсуа Баллу заявляє, що варіант XEC є більш заразним, але вважає, що вакцини все одно повинні забезпечувати хороший захист проти нього, оскільки він належить до родини Omicron.

Він також припускає що, XEC може стати домінуючим штамом вже наступної зими. Тим часом в Агентстві охорони здоров’я Великої Британії (UKHSA) наголошують, що мутація вірусів є нормальним явищем.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

По тематике

Захворюваність на Сумщині на ГРВІ та COVID-19 зменшилась
23.09.2024 16:00

Захворюваність на Сумщині на ГРВІ та COVID-19 зменшилась

Про це повідомила в.о. генерального директора Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб Ірина Купрієнко....

Науковці дослідили звідки почалась пандемія коронавірусу
21.09.2024 12:40

Науковці дослідили звідки почалась пандемія коронавірусу

Вчені дослідили тваринний ринок у китайському місті Ухань, який часто називають джерелом поширення COVID-19....

У Сумах зареєстровано один летальний випадок внаслідок коронавірусної хвороби
26.08.2024 13:31

У Сумах зареєстровано один летальний випадок внаслідок коронавірусної хвороби

В управлінні охорони здоров’я повідомили, що у сумській громаді фіксують зростання кількості нових випадків захворювання на COVID-19, епідеміологічна ситуація має...

В Україні в рази зросла кількість хворих на коронавірус
12.08.2024 18:25

В Україні в рази зросла кількість хворих на коронавірус

В Україні за місяць у шість разів зросла захворюваність на коронавірус. Якщо у червні зафіксували 2 тисячі випадків, то у...

За тиждень на Сумщині втричі зросла захворюваність на COVID-19
12.08.2024 14:18

За тиждень на Сумщині втричі зросла захворюваність на COVID-19

Про це повідомив лікар-епідеміолог Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб Сергій Грабовий....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.