Пентагон нарощує розробку лазерної зброї для протиповітряної оборони

Компанія BlueHalo підписала з Командуванням космічної та протиракетної оборони армії США (SMDC) контракт на розробку передових систем спрямованої енергії в межах програми дослідження і розвитку лазерних технологій (LARDO).

Як зазначено на офіційному порталі цього американського розробника систем спрямованої енергії та протиракетної оборони, загальна сума угоди становить $95,4 млн, повідомляє АрміяInform.

Програма LARDO, яка є частиною ініціативи в галузі досліджень і розробок SMDC, спрямована на створення передових прототипів лазерних систем зброї. Ці системи призначені для підвищення обороноздатності шляхом інтеграції передових технологій, що охоплюють автоматизацію, підвищення ефективності та надійності, а також оптимізацію розмірів, ваги та потужності систем.

Головний технічний директор BlueHalo д-р Вікрам Маніконда заявив, що компанія розробляє інновації в галузі протиповітряної оборони не тільки за допомогою технологій спрямованої енергії, але також за допомогою систем діагностики, спостереження та контролю, які дозволяють їх обслуговування, експлуатацію та постійне вдосконалення в цій галузі. Пропоновані рішення надають військовим комплексну систему для розробки використання лазерної зброї відповідно до вимог національної безпеки.

«Ми розробляємо інструменти, щоб виграти наступну війну. Але робимо їх настільки потужними, щоб наступної війни не було», — наголосив Вікрам Маніконда.

Використовуючи досягнення BlueHalo в галузі технологій протидії безпілотним авіаційним системам (C-UAS) та уроки, що були зроблені з активного розгортання своїх лазерних систем LOCUST, BlueHalo керуватиме постійним поліпшенням характеристик системи, дослідженнями та створенням прототипів для підвищення продуктивності й довговічності, а також підвищення летальності.

Лазерні системи LOCUST від BlueHalo, що вже успішно розгорнуті за межами США, забезпечують успіх багатопрофільних місій щодо усунення загроз БПЛА та захисту сил. Система LOCUST поєднує в собі оптичне й лазерне обладнання з передовим програмним забезпеченням, штучним інтелектом та обробкою даних для активації та покращення «ланцюжка знищення» за допомогою спрямованої енергії, яка включає відстеження, ідентифікацію й ураження широкого спектру цілей.

LOCUST потужністю до 20 кВт являє собою лазерну зброю для ППО малої дальності з усіма необхідними засобами управління. Система автономна, що забезпечує мобільність і швидке розгортання, і може бути легко переміщена за допомогою базового обладнання.

Також система оснащена радаром і модулем спостереження, розташованим на висувній щоглі й закріпленій на піддоні, що відповідає стандарту 463L для зручності переміщення. Переносне корисне навантаження може містити універсальну чотиридіапазонну систему електронної атаки (EA), комплексний 360-градусний радар і пристрій для визначення напрямку руху здалеку.

У компанії підкреслили, що новий контракт з Пентагоном дозволяє BlueHalo продовжувати роботу над розробкою та створенням передових систем лазерної зброї для винищувачів, надаючи кілька прототипів із підвищеною автоматизацією, ефективністю, продуктивністю й підвищеною міцністю, а також покращеними розмірами, вагою та потужністю (SWAP).

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

На Сумщині збивали шахеди
03.08.2024 08:26

На Сумщині збивали шахеди

У ніч на 3 серпня 2024 року противник завдав удару двома зенітними керованими ракетами С-300 із окупованої території Донеччини, двома...

Вибухи в Сумах: у чому причина?
02.08.2024 14:55

Вибухи в Сумах: у чому причина?

Сьогодні, близько опівдні сумчани чули два вибухи....

Над Україною вночі збили 89 шахедів і ракету
31.07.2024 10:01

Над Україною вночі збили 89 шахедів і ракету

У ніч на 31 липня 2024 року ворог атакував керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору окупованої Херсонщини та 89-ма...

На Сумщині працювали сили ППО: є збиття
26.07.2024 07:41

На Сумщині працювали сили ППО: є збиття

У ніч на 26 липня 2024 року противник вдарив балістичною ракетою «Іскандер-М» із Ростовської обл. – рф. по Донеччині та...

Над Сумщиною збили два ворожих безпілотника
25.07.2024 13:54

Над Сумщиною збили два ворожих безпілотника

Про це повідомили в обласній військовій адміністрації....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.