Безпекові угоди між Україною, США та Японією є безпрецедентними

13 червня під час Саміту G7 в Італії Україна підписала нові безпекові угоди: з Японією та США.

Від початку 2024 року, відповідно до Спільної декларації країн «Групи семи», Україна підписала вже 17 двосторонніх безпекових угод.

Безпекові угоди зі США та Японією укладені на 10 років та передбачають співробітництво у сфері оборони та безпеки, економічного відновлення та реформ, гуманітарну і фінансово-технічну допомогу Україні, спільні зусилля над імплементацією Формули миру, а також притягненням агресора до відповідальності за злочини, вчинені щодо України.

Двостороння безпекова угода з США буде зареєстрована в ООН і стане першою юридично (а не лише політично) зобов’язуючою. Також передбачається схвалення угоди Конгресом, тому вона збереже чинність і при наступному президентові США.

 Це – найсильніша угода України зі США за всі 33 роки незалежності України. Вона виводить двосторонні відносини на рівень справжнього союзництва. Зокрема, передбачає посилення ППО України та на надання нам винищувачів четвертого покоління.

У рамках безпекової угоди з Японією Україна отримає $4,5 млрд фінансової допомоги. Для Японії такий тип угоди і такий рівень підтримки – безпрецедентні, повідомляють в Центрі стратегічної комунікації та інформаційної безпеки.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter
view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.