Українці змінили своє ставлення до Дня праці і 9 травня

День праці 1 травня та День перемоги 9 травня тепер є найменш популярні свята серед українців. Найпопулярнішими продовжують залишатися Різдво та Великдень.

Про це свідчать результати соцопитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), інформує Цензор.НЕТ.

Зазначається, що у 2024 році в Україні залишається лише 4% прихильників Дня праці, а Дня перемоги - 11%. Соціологи зауважують, що у 2010 році 9 травня було одним з найбільш важливих свят, так вважали 58% населення. Однак уже в 2021 році важливим святом його вважали лише 30% українців. Падіння популярності 9 травня в Україні пояснюється тим, що цей день дуже активно святкується у Росії як мілітаристське агресивне свято.

Щодо Дня праці, то його у 2021 році вважали важливим лише 12%. Соціологи зазначають, що День праці 1 травня завжди мав незначну популярність в українському суспільстві.

Найбільш популярними святами в Україні продовжують залишатися Різдво 70% та Великдень 68%. Далі йдуть День Незалежності України 64% і День захисників і захисниць України (58%). До слова, останнє зі згаданих свят з кожним роком набуває популярності. Суттєвий приріст прихильників цього свята відбувся в період з 2020 до 2023 року.

Новий рік на п'ятому місці популярності серед українців з відсотком у 47%. День Конституції, Міжнародний жіночий день, Трійця, мають відповідно 28%, 21%, 17%. 

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

Згідно опитування, сумчани високо оцінюють роботу міських комунальників
12.07.2023 14:40

Згідно опитування, сумчани високо оцінюють роботу міських комунальників

В Україні провели Восьме всеукраїнське муніципальне опитування на замовлення Міжнародного республіканського інституту (США), результати якого презентували під час Конференції з...

В Україні обрано політика року-2022
12.01.2023 16:43

В Україні обрано політика року-2022

Головним політиком 2022 року більшість українців назвали Президента країни Володимира Зеленського, на другому місці — головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний....

Війна загострила проблеми зайнятості жителів Сумщини
14.05.2022 11:55

Війна загострила проблеми зайнятості жителів Сумщини

Війна в Україні, спричинена агресією рф, посилила вразливість і підвищила економічні, соціальні ризики та загрози для жителів нашої області....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.