У Харкові через обстріли знеструмлена ядерна підкритична установка

Національний науковий центр «Харківський фізико - технічний інститут» повідомив про нештатну ситуацію, зо якої призвели обстріли Харкова.

За інформацією, отриманою від експлуатуючої організації Національний науковий центр «Харківський фізико - технічний інститут», ядерна підкритична установка "Джерело нейтронів", засноване на підкритичній збірці, що керується лінійним прискорювачем електронів» (ЯПУ «Джерело нейтронів») сьогодні о 08:30 ранку втратила зовнішнє електропостачання під час обстрілу м. Харків військами рф, повідомляє Державна інспекція ядерного регулювання.

Система аварійного енергозабезпечення спрацювала в штатному режимі, включені в роботу аварійні дизель-генератори. Радіаційна ситуація на майданчику в межах норми.

Довідково: «Джерело нейтронів» призначене для проведення наукових та прикладних досліджень у галузі ядерної фізики, радіаційного матеріалознавства, біології, хімії, а також для виробництва медичних радіоізотопів.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

 

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.