У США придумали лазерну зброю для стрільби по дронах

У ВМС США запропонували ідею лазерної зброї (ЛО) нового типу — з аналогом магазину, як у гвинтівок, замість куль в обоймах стоятимуть заряджені батареї, передає Business Insider.

Військові переконалися, що системи ППО не рентабельно використовувати проти дешевих дронів: щоб збити безпілотник вартістю 2000 доларів США, доводиться випускати ракету за 2 млн доларів. Саме з цієї причини ВМС США поспішають запровадити лазерну зброю, експлуатація якої коштує набагато дешевше. Плюс лазерних установок ще й у тому, що вони мають достатній запас електрики для ведення вогню безперервно. А ось запаси ракет для ППО обмежені, і тут лазерні системи, безперечно, виграють, пишуть novosti-n.org.

Однак сучасні високоенергетичні лазери мають низку проблем, що перешкоджають їх використанню. І одна з найважливіших – постійний доступ до потужного джерела електроенергії. Безперервна стрілянина лазерними променями генерує багато тепла, що потребує громіздких систем охолодження, непридатних для встановлення на невеликі платформи на кшталт дронів – це ще одна серйозна проблема.

Військові інженери запропонували ідею: лазерна зброя, оснащена своєрідним аналогом магазину, проте замість куль в обоймах — заряджені акумулятори. Коли заряд одного магазину вичерпатиметься, його можна буде просто замінити іншим, потім третім і т.д. Ці магазини обмежать кількість пострілів, однак така зброя не вимагатиме великої системи охолодження і позбавить прихильності до джерела електроенергії, впевнені військові.

За задумом інженерів, один магазин зможе живити невелику зброю потужністю 20 кВт і працюватиме на довжині хвилі 1 мікрон. Оскільки він охолоджуватиметься повітрям, а не водою, вага лазера складе не більше 9 кг. Це не дуже потужна система, порівняно з нинішніми лазерами, потужність яких варіюється від 300 до 50 кВт. Тим не менш, військові воліли б мати лазерну зброю, досить компактну, щоб мати можливість виводити з ладу невеликі дрони.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

По тематике

Сумщина веде перемовини про співпрацю з американськими штатами
21.09.2024 15:56

Сумщина веде перемовини про співпрацю з американськими штатами

Питання щодо посилення співпраці між регіонами України та американськими штатами говорили під час наради під головуванням заступника керівника Офісу Президента...

Пропагандистська мережа RT працює на розвідку росії: Держдеп США розсекретив дані
15.09.2024 12:25

Пропагандистська мережа RT працює на розвідку росії: Держдеп США розсекретив дані

Державний департамент США оприлюднив нові дані, які вказують на інтеграцію RT у глобальні розвідувальні операції росії....

США заблокували десятки проросійських пропагандистських медіа
06.09.2024 12:09

США заблокували десятки проросійських пропагандистських медіа

Росіяни маскували фейкові сайти під популярні американські та європейські ресурси....

США ввели санкції проти Сімоньян та російських хакерів за втручання у президентські вибори
05.09.2024 11:46

США ввели санкції проти Сімоньян та російських хакерів за втручання у президентські вибори

Сполучені Штати Америки ввели санкції проти керівництва російського пропагандистського каналу RT та хакерського угруповання RaHDit через втручання в президентські вибори...

США анонсували новий пакет санкцій, який охоплює близько 400 суб’єктів
23.08.2024 18:28

США анонсували новий пакет санкцій, який охоплює близько 400 суб’єктів

США оголосили новий пакет санкцій, який охоплює близько 400 суб’єктів, пов’язаних з російськими паливно-енергетичними та металургійними секторами, фінансовою сферою та...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.