Актуальність альтернативних джерел енергії

В наш час все більший попит здобувають альтернативні джерела видобутку енергії.

В наш час все більший попит здобувають альтернативні джерела видобутку енергії — вітрові чи сонячні станції. Найпоширенішими вважаються саме сонячні станції, адже їх відносно просто монтувати, портативні сонячні станції можна використовувати в польових умовах.

Сонячна електростанція складається з комплексу фотомодулів (сонячних панелей), котрі працюють в комбінації з інвертором та зарядним пристроєм. Щоби правильно зібрати сонячну електростанцію, потрібно ретельно обирати всі компоненти. Сьогодні поговоримо про вибір сонячних панелей. 

На що звертаємо увагу при виборі сонячних панелей? 

Сонячні панелі — це спеціальні модулі, котрі відрізняються простою конструкцією, відтак зручністю монтажу та експлуатації.  Сонячні панелі складаються з фотоелементів, поєднаних між собою. Саме ці елементи відповідальні за перетворення сонячної енергії на електричний струм. 

Для початку слід визначити, в яких умовах ви плануєте використовувати сонячні панелі. Від цього фактору залежить потужність сонячних панелей.

Одним із важливих критеріїв вибору є структура панелі. За цим критерієм сонячні панелі поділяються на:

  • - монокристалічні 

  • - полікристалічні.

Монокристалічні панелі створюються з кремнію, котрий вирощується у вигляді монолітного стрижня в потім формується на пластини.

Оскільки фотоелемент складається з суцільного монокристала, в електронів більше місця для руху. Внаслідок цього монокристалічні панелі мають більшу ефективність, аніж полікристалічні аналоги.

Полікристалічні сонячні панелі теж створюються з кремнію, проте тут вони мають форму багатьох фрагментів. Оскільки кожен елемент має в складі багато кристалів, в електронів є менше місця для руху. Тому такі панелі мають нижчі показники ефективності. Важлива перевага полікристалічних панелей — доступна ціна.

За типом побудови панелі можуть бути:

- з суцільними комірками чи половинчастими;

- архітектури — PERC  чи Bificial.

Half-Cell панелі краще працюють при затіненні, тому їх доцільно встановити на даху. PERC фотомодулі приваблюють підвищеною ефективністю

Двосторонні панелі збільшують сумарний виробіток до 25%, тому що використовується фронтальна та тильна сторони. 

Популярні моделі сонячних панелей

Одними з найвідоміших вважаються сонячні панелі Jackery Solar Saga, представлені модифікаціями різної потужності. Це двосторонні сонячні панелі, котрі гарантують максимальний рівень ефективності.

Панелі мають стандарт IP68 (Водонепроникні та пилозахищені), надійно захищені від впливу погодних умов.

Сумка для транспортування обшита світловідбивним матеріалом, оснащена ременями з можливістю регулювання. Така конструкція допомагає точно налаштувати кут відбиття. Панелі універсальні — повністю сумісні з усіма зарядним станціями.

Обрати сонячні панелі для використання в помешканні чи польових умовах вам допоможуть у магазині Comtrade.

®

 
 
view counter
view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.