В столиці Казахстану знесли пам’ятник експрезиденту Назарбаєву

Наразі пам’ятник знаходиться на тимчасовому зберіганні в одному із приміщень Міністерства оборони.

У Національному університеті оборони в Астані знесли пам’ятник колишньому президентові Нурсултану Назарбаєву. У Міністерстві оборони пояснили причини демонтажу, передає телеграм-канал Haqqin.az. 

“Наказом міністра оборони найменування “Національного університету оборони імені першого президента Казахстану – елбаси” змінили на “Національний університет оборони Казахстану” військово-історичного музею Збройних сил”, – йдеться у повідомленні.

Наразі пам’ятник знаходиться на тимчасовому зберіганні в одному із приміщень оборонного відомства. Після проведення підготовчих заходів пам’ятник перемістять до будівлі музею для встановлення.

Пам'ятник Назарбаєву встановили ще в 2016 році в часи його президентства. Однак під час протестів, мітингувальники вирішили знести монумент.

Зазначається, що спершу пам'ятник намагалися повалити самостійно, однак не вдавалося. Тому довелося використовувати вантажівку. Після падіння пам'ятник експрезиденту ще побили кийками та палками. повідомляє censor.net.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

У Колумбії встановили 6,5-метрову статую Шакіри
28.12.2023 15:11

У Колумбії встановили 6,5-метрову статую Шакіри

В Колумбії, в місті Барранкілья, звідки родом Шакіра, співачці встановили пам’ятник. Образом для статуї слугував кліп "Hips Don’t Lie"...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.