На Київщині вилучено рекордні за останні роки понад 20 тонн «товару»

Служба безпеки нейтралізувала на Київщині злочинне угруповання, яке збувало оптові партії важких наркотиків і психотропів за кордон.

У зловмисників вилучено понад 20 тонн прекурсорів для виготовлення «товару» і майже 150 кг психотропної речовини – мефедрон на загальну суму понад 30 млн грн.
Під час багатоетапної спецоперації у березні цього року Служба безпеки затримала організатора злочинної групи, який намагався переправити за кордон 15 кг психотропів.
Затриманим виявився експосадовець підрозділу Національної поліції по боротьбі з наркозлочинністю.
До незаконної діяльності він залучив свого колишнього колегу, який допомагав йому підшукувати контрабандистів для прихованого перевезення заборонених речовин через так звану «зеленку».
На завершальному етапі спецоперації співробітники СБУ затримали на Київщині третього учасника угруповання, який забезпечував «комунікацію» наркоділків зі спільниками.
За даними слідства, фігуранти отримували «товар» для продажу з двох нарколабораторій у Київській та Житомирській областях, які виготовляли промислові обсяги мефедрону.
На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили трьом затриманим про підозру за ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу України (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів).
Наразі вони під вартою. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до викритого наркобізнесу. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.
Спецоперацію проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

По тематике

На Охтирщині правоохоронці затримали наркозбувача
28.09.2024 17:48

На Охтирщині правоохоронці затримали наркозбувача

Правоохоронці припинили "бізнес" 34-річного чоловіка, який займався збутом амфетаміну мешканцям міста Охтирка. Зловмисника затримали за «гарячим слідом»....

Обрано запобіжний захід наркодилеру, в якого вилучено понад 2 кг наркотичних засобів
27.09.2024 10:52

Обрано запобіжний захід наркодилеру, в якого вилучено понад 2 кг наркотичних засобів

За клопотанням слідчого та прокурора Конотопської окружної прокуратури рішенням суду 31-річному конотопчанину обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою...

На Сумщині поліцейські задокументували факти незаконного зберігання наркотиків
26.09.2024 14:44

На Сумщині поліцейські задокументували факти незаконного зберігання наркотиків

Минулої доби співробітники поліції на території області виявили 9 осіб, які мали при собі наркотичні засоби та психотропні речовини. Канабіс,...

Правоохоронці Сумщини виявили декілька фактів незаконного зберігання наркотиків
25.09.2024 15:09

Правоохоронці Сумщини виявили декілька фактів незаконного зберігання наркотиків

Минулої доби на території Сумської області поліцейські виявили трьох чоловіків, які мали при собі особливо небезпечні психотропні речовини. За кожним...

Сумські патрульні затримали наркодилера
25.09.2024 10:12

Сумські патрульні затримали наркодилера

Патрульні виявили чоловіка, який мав із собою речовину, схожу на наркотичну....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.