В ОБСЄ підтримали створення Спецтрибуналу для рф

В ОБСЄ підтримали створення Спецтрибуналу для рф: що це дає Україні. Пояснює Центр стратегічних комунікацій.

1 липня Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила резолюцію з підтримкою створення Спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії проти України, а також закликом засудити російську державну ідеологію рашизму.

Зростає підтримка ідеї Спеціального міжнародного трибуналу міжнародними організаціями: раніше відповідні рішення вже були ухвалені Європарламентом та ПАРЄ.

Запроваджене в українському законодавстві поняття «рашизм» поступово входить у вжиток на міжнародному рівні. До цього воно вже було згадане у рішенні Парламентської асамблеї НАТО.

Відтепер статутні засідання ПА ОБСЄ відбуватимуться лише в країнах, які підтримують візові заборони для російських парламентаріїв, яких до того ж не призначатимуть на відповідальні посади в Асамблеї до припинення агресії.

 Постійний комітет ПА ОБСЄ ініціював створення Спеціального комітету на підтримку парламенту України для кращої координації консультацій між парламентаріями щодо широкого кола питань, пов'язаних із повномасштабним вторгненням рф.

 

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

По тематике

ОБСЄ оприлюднила звіт про злочини росії проти українських дітей
10.05.2023 14:34

ОБСЄ оприлюднила звіт про злочини росії проти українських дітей

ОБСЄ оприлюднила звіт про порушення росією прав українських дітей і їх примусову депортацію....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.