Головну журналістську премію США - здобули українські журналісти

Пулітцерівську премію - головну журналістську премію США - здобули українські журналісти, що залишилися в Маріуполі під час наступу військ рф у 2022 році.

Премія у найпрестижнішій номінації "За служіння суспільству" (Public Service) була присуджена українським документалісту і відеографу Мстиславу Чернову, фотографу Євгену Малолєтці, продюсерці Василісі Степаненко та європейській кореспондентці Лорі Хіннант, які працюють на агентство Associated Press.

Чернов, Малолєтка та Степаненко були єдиними представниками західних ЗМІ, що залишилися у Маріуполі під час наступу російських військ в 2022 році.

Саме вони опублікували репортаж із Маріупольського пологового будинку, який потрапив під російський обстріл. Євген Малолєтка також став лауреатом Пулітцерівської премії в номінації "Новинна фотографія". Він розділив її з іншими фотографами Associated Press.

Крім того, у номінації "Міжнародний репортаж" премію отримало видання The New York Times за ретельну реконструкцію подій убивства мирних мешканців у Бучі.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter
view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.