В Парижі хочуть заборонити електросамокати

В Парижі планують провести реферндум щодо заборони електросамокатів.

Другого квітня в Парижі проведуть референдум, на якому вирішать долю прокатних електросамокатів, повідомляє пресслужба муніципалітету. Це буде голосування з фізичною присутністю, організоване так само, як і муніципальні вибори, інформує budport.com.ua.

Мерка Парижа Анн Ідальго днями висловила побажання, аби електросамокати взагалі зникли з вулиць міста.

Питання щодо заборони прокату самокатів постало через часті випадки травмування. Це стається передусім тому, що траєкторії руху пішоходів і кермувальників електросамокатів перетинаються. Травми голови, переломи кінцівок, а часом і серйозніші ушкодження трапляються все частіше - так описує проблему мерія.

У Парижі діють три оператори прокату: Lime, Dott і Tier, кожен з яких має до 5000 транспортних засобів. Протягом двох років компанії узгоджували з містом і запроваджували обмеження, які б мали врегулювати користування самокатами. Це й обмеження швидкості, і визначення зон для паркування, аби користувачі не кидали самокати посеред тротуару тощо.

Однак попри ці зусилля, констатують у мерії, проблема з безпекою на вулицях досі не вирішена.

У 2019 році через аварії за участі електросамокатів, моноколес та іншого легкого персонального транспорту у Франції загинуло десятеро людей, наступного року - семеро, а в 2021 році кількість жертв сягнула 24. Про це влітку повідомляло видання Le Figaro з посиланням на дані служби безпеки руху.

view counter
view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.