Залужний отримав у спадок $1 млн та пожертвував його ЗСУ

Головком ЗСУ України Валерій Залужний отримав у спадок $1 млн і пожертвував його українським захисникам. Про це повідомляє видання NYT.

"Що стосується пожертв від приватних осіб, то командувач української армії генерал Валерій Залужний цього місяця пожертвував військовим $1 мільйон зі спадщини, яку він отримав від американця українського походження Григорія Степанця, за словами родини Степанець", – йдеться у повідомленні, пише lenta.ua.

Пожертву підтвердили у прес-службі військового відомства, уточнили у NYT.

Цю інформацію виданню Liga.net підтвердило Управління зв'язків із громадськістю Генштабу ЗСУ. Залужний справді перерахував спадок на потреби армії.

Як зазначається, згідно із заповітом громадянина США українського походження Григорія Степанця від 15 листопада 2022 року, Залужний став одним із отримувачів спадщини у розмірі $1 млн.

"Генерал Залужний направив ці гроші у повному обсязі на спецрахунок Національного банку України для збору коштів на потреби армії, що підтверджено SWIFT-повідомленням банку від 5 січня 2023 року", - сказано у відповіді управління зв'язків із громадськістю Генштабу ЗСУ.

"Я все своє життя віддав Збройним Силам. І не сумнівався, що маю робити зі спадщиною. Остання воля Григорія, очевидно, полягала в тому, щоб підтримати в моїй особі українське військо. Вдячний усім, хто допомагає Збройним Силам України. І вдячний своїй родині. за розуміння", – сказав Залужний.

Довідка

Григорій Степанець народився 1938 року у Вінниці. Його батько воював у Другій світовій війні та загинув у жовтні 1941 року.

Григорій закінчив з відзнакою середню школу та МДУ імені М.В. Ломоносова. Здобув ступінь магістра з математики, ступінь магістра з хімії та ступінь кандидата наук з фізичної хімії. Вільно володів українською, російською, німецькою, італійською та англійською мовами, переклав кілька книг.

Працюючи в Геофізичному науково-дослідному інституті в Москві, він підписав листа на підтримку дисидентів і незабаром був звільнений радянською владою з сфальшованого приводу. Згодом його переслідував КДБ, і він не міг працювати.

У 1989 році Степанець зміг виїхати до США і працював у Microsoft розробником програмного забезпечення.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

По тематике

Українців попереджають про фейкові сайти Залужного
11.02.2024 13:43

Українців попереджають про фейкові сайти Залужного

В інтернеті шириться реклама сайтів, які нібито пов'язані з Валерієм  Залужним, колишнім Головкомом ЗСУ. Ресурси знаходяться на різних доменах і...

У РНБО спростували російський фейк про «поранення» Залужного
25.05.2023 09:25

У РНБО спростували російський фейк про «поранення» Залужного

Пропагандисти стверджують, що головнокомандувач ЗСУ отримав поранення на початку травня під Херсоном і після перенесеного поранення не зможе працювати....

Мережою шириться дезінформація щодо відсутності Залужного
23.05.2023 08:58

Мережою шириться дезінформація щодо відсутності Залужного

росіяни поширюють новини про те, що Залужного «прибрали», «поранили» та навіть «зустріли на відпочинку». Це – фейки...

Не лише Залужний: український університет отримав у спадок 2 мільйони доларів
26.01.2023 11:55

Не лише Залужний: український університет отримав у спадок 2 мільйони доларів

Американець українського походження Григорій Степанець залишив спадок не лише Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному, а й українському університетові. Виш отримав 2...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.