Найдорожчий мультфільм України "Мавка" з'явиться у прокаті

Українці зможуть побачити фільм уже навесні.

2 березня 2023 року в прокаті з'явиться найдорожчий мультфільм українського виробництва "Мавка. Лісова пісня". Про це повідомили на офіційній сторінці проєкту, пише Мета.

Мультфільм створений за мотивами твору української письменниці та поетеси Лесі Українки "Лісова пісня". Творці мультика зазначають, що випустити його у прокат зараз було складним рішенням.

Виходити у прокат зараз, коли працює лише половина українських кінозалів, було непростим рішенням для нас. Найбільш прикрим фактором є той, що стрічку, над якою ми так ретельно працювали, побачать не всі. Ми впевнені, вихід «Мавки» стане знаковою подією, адже принесе із собою емоційне послання про перемогу світла над темрявою і любові над ненавистю. Ці смисли увесь час були закладені у мультфільм, але зараз, на жаль, стали ще більш актуальними.

Зазначається, що одразу після релізу в Україні, розпочнуть прокат і за кордоном.

Відомо, що загальний бюджет фільму складає 187,2 мільйона гривень. З них 49,5 мільйонів становить державне фінансування.

Режисери проєкту — Олександра Рубан і Олег Маламуж. Акторами озвучування стали Юлія Саніна, Dzidzio, Олена Кравець, Артем Пивоваров, Олег Скрипка, Наталка Денисенко та інші. Над оригінальним саундтреком до мультфільму працював гурт ДахаБраха. 

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

У 2023-му українське кіно принесло у держбюджет 31,4 млн грн
23.11.2023 14:11

У 2023-му українське кіно принесло у держбюджет 31,4 млн грн

Сума коштів, які цьогоріч держава отримала від українських фільмів, у 4,5 більше, ніж минулого року....

"Мавка" у Польщі збирає безпрецедентні каси
08.11.2023 14:11

"Мавка" у Польщі збирає безпрецедентні каси

У Польщі після третього місяця прокату українського анімаційного фільму «Мавка» касові збори перетнули позначку у понад 9 513 539 злотих...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.