Помер останній астронавт місії «Аполлон-7» Волтер Каннінгем

У Х’юстоні, у Сполучених Штатах, на 91-му році життя помер американський астронавт Волтер Каннінгем, учасник першої успішної пілотованої космічної місії на кораблі «Аполлон» у 1968 році.

Про це йдеться у повідомленні американського космічного агентства НАСА від 3 січня, пише Радіо Свобода.

«Волтер Каннінгем був пілотом винищувачів, фізиком, підприємцем – але перш за все він був дослідником», – заявив директор НАСА Білл Нельсон.

За його словами, місія Каннінгема сприяла розвитку американської програми дослідження Місяця «Артеміда».

Каннінгем народився 16 березня 1932 року. У 1951 році він вступив на службу до Військово-морських сил США, а в 1963 році був відібраний для здобуття фаху астронавта.

До призначення в екіпаж місії «Аполлон-7» Волтер Каннінгем був членом основного екіпажу «Аполлона-2» та запасним пілотом місячного модуля в місії «Аполлон-1».

Під час польоту «Аполлона-7», який тривав 11 днів (з 11 по 22 жовтня 1968 року), Каннінгем разом з астронавтами Волтером Ширром-молодшим та Донном Айзлі відпрацьовував маневри, необхідні для стикування та виходу на місячну орбіту ракети-носія «Сатурн-1Б».

Екіпаж успішно завершив вісім випробувань, запустивши двигун службового модуля, вимірявши точність роботи всіх систем космічного корабля та забезпечивши першу пряму телевізійну трансляцію дій команди на борту. Астронавти «Аполлона-7» здобули спеціальну премію «Еммі» за репортажі з орбіти.

Каннінгем удостоєний медалі НАСА за виняткову службу. Він був введений до Зали слави астронавтів.

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.