«Молодий енергійний лукашенко» та «збиття української ракети»: про що брехала білоруська пропаганда минулого тижня

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки виділяє основні меседжі та ділиться висновками.

Основним завданням державних ЗМІ було PR-забезпечення поїздки лукашенка до рф. З одного боку вони показували союзницькі відносини москви та мінська, а з іншого боку демонстрували, що лукашенко – самостійний у прийнятті рішень.

Паралельно пропаганда просувала найголовніший наратив: «У білорусі все добре, ми впевнено розвиваємося, попри підступність ворогів, молодий енергійний президент лукашенко впевнено керує країною».

Пропагандистам довелося реагувати на падіння української ракети комплексу С-300 на території білорусі. Вони розглядали версії того, що ракета полетіла не в той бік, або її збили сили ППО країни.

І лише через деякий час підключилися чергові «експерти», які заговорили про «провину України та колективного Заходу, що стоїть за нею». Буквально за день усе почали подавати у повному відриві від російського обстрілу ракетами території України. ЗМІ писали, ніби українці просто запустили ракету на територію білорусі, а білоруське ППО її збило.

Також пропагандисти поширювали наратив: «європейці страждають від холоду і голоду, злидні стукають у двері європейських будинків, лише тому, що вони не захотіли дружити з рф і підтримують Україну за вказівкою США».

Щодо України білоруські держЗМІ продовжують вести стратегічну лінію, нав’язуючи один принциповий наратив: «Україна не є самостійною державою, вона підпорядковується Заходу і діє за його вказівкою».

Також білоруські пропагандисти стверджують, що «Україна програє на полі бою, все дуже погано, і Захід скоро перестане їй допомагати».

view counter

По тематике

Фейк: глухівська поліція втекла?
15.08.2024 15:32

Фейк: глухівська поліція втекла?

По мережі ширяться чутки про евакуацію підрозділу Глухівської поліції....

Білорусь заявила про збиття українських дронів, погрожуючи закриттям українського посольства у Мінську
11.08.2024 11:43

Білорусь заявила про збиття українських дронів, погрожуючи закриттям українського посольства у Мінську

В білоруському оборонному відомстві оприлюднили нібито залишки українських безпілотників, які порушили кордон їхньої країни. Водночас в МЗС Білорусі пригрозили закриттям...

Британія анонсувала нові санкції проти Білорусі
09.08.2024 15:33

Британія анонсувала нові санкції проти Білорусі

У четверту річницю спірних президентських виборів 2020 року в Білорусі, Велика Британія оголосила про запровадження санкцій проти ще семи фізичних...

Фейк: Суджу збираються приймати у склад Сумського району
08.08.2024 14:33

Фейк: Суджу збираються приймати у склад Сумського району

У мережі поширюється фото документа нібито про рішення Сумської районної ради приєднати місто суджа та суджанський район (рф) до складу...

Мережею шириться фейк про замах на Міністра оборони Рустема Умєрова
08.08.2024 11:22

Мережею шириться фейк про замах на Міністра оборони Рустема Умєрова

російські пропагандисти поширюють неправдиву інформацію про замах на українського Міністра оборони за допомогою вибухового пристрою. ...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.