Україна закликає світ визнати ПВК «вагнер» терористичною організацією

Чому необхідне міжнародне визнання бойовиків-найманців ПВК «вагнер» терористичною організацією. Пояснює Центр стратегічних комунікацій

Для участі в бойових діях в Україні керівники «вагнера» вербують до лав найманців бойовиків, що заплямували себе кримінальними злочинами, за які не понесли покарання.

 ПВК «вагнер» перебувають поза правовим полем росії, але її керівники користуються винятковим впливом і владою на підконтрольних кремлю територіях, цинічно та безкарно порушують закони: доступ до колоній, позасудові страти.

«вагнерівці» є вагомою складовою російських сил вторгнення в Україну, нині саме це угруповання відповідальне за регулярні атаки на Бахмут, спроби захопити українське місто.

 ПВК «вагнер» є інструментом російського колоніалізму в Африці, зокрема у Малі, ЦАР та Буркіна Фасо.

 ПВК «вагнер» – це російський інструмент проксі-війни проти цивілізованого світу, який можна порівняти з світовими терористичними організаціями. «вагнерівці» вже погрожували фізичними розправами Європейському парламенту та посольству Фінляндії у москві.

Україна закликає світ визнати ПВК «вагнер» терористичною організацією та посилити тиск на уряди країн, які надають свою територію для баз для російських терористів.

view counter
view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.