Новий Аватар вже зібрав більше 1 млрд доларів

Фільм Аватар: Шлях води зміг зібрати понад $1 млрд лише за 12 днів прокату. Продовження легендарної картини від Джеймса Кемерона наближається до рекордного виторгу.

Відомо, що на нову частину франшизи фанати чекали з 2009 року – 13 років. І ось, 16 грудня вона з’явилася у кінотеатрах.

Історія про неймовірну долю цілого народу змогла обійти Доктора Стренджа у мультивсесвіті божевілля та стати третім найкасовішим фільмом року. На другому та першому місці Топ ган: Маверік та Світ Юрського періоду: Панування.

Для порівняння, картині з Томом Крузом знадобився 31 день, щоб подолати позначку $1 млрд, а Світу Юрського періоду – понад 4 місяці.

Щоправда, на картину Кемерона пішло і рекордно багато коштів – виробництво обійшлося від $350 до $460 млн. Сам режисер вважає, що Аватар: Шлях води має зібрати щонайменше $2 млрд, щоб окупитися.

Нагадаємо, що перший фільм зібрав $2,97 млрд. Перевершити цей показник продовження навряд чи зможе – аналітики стверджують, що на це вплине пандемія.

view counter

По тематике

Найпопулярніші фільми 2022 року
03.01.2023 12:19

Найпопулярніші фільми 2022 року

2022 рік пролетів з неймовірною швидкістю, і вже час підбивати підсумки найкращих фільмів. У цей період було представлено безліч справді...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.