На французькому курорті затримано одного з найбагатших українців

За запитом Державного бюро розслідувань на французькому гірськолижному курорті Куршевель затримали українського колишнього народного депутата та бізнесмена Костянтина Жеваго.

Про це повідомила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сап'ян в ефірі національного марафону новин, пише Рубрика.

Зазначають, що екснардепа Жеваго затримали представники кримінальної поліції Франції 27 грудня в одному з готелів Куршевелю.

"На сьогоднішій день за запитом слідчих ДБР вдалося у Куршевелі затримати Костянтина Жеваго. Ви знаєте, що він є фігурантом кількох кримінальних проваджень ДБР. І зараз готуються документи до екстрадиції", наголосила радниця.

У ДБР уточнили, що на виконання ухвали суду щодо тримання під вартою Жеваго слідчі підготували клопотання про взяття під варту до одержання вимоги екстрадицію екснардепа до 38 країн.

 У бюро зазначили, що екснардеп намагався оскаржити правомірність затримання, але врешті погодився піти разом з представниками компетентних органів Франції.

28 грудня заплановане обрання екстрадиційного арешту Жеваго у суді міста Шамбері.

ДБР уже готує необхідний пакет документів для його екстрадиції в Україну. Робота з правоохоронцями різних країн тривала кілька місяців.

Нагадаємо, у вересні 2019 року ДБР заочно оголосило Жеваго підозру в причетності до схеми з розкрадання 2,5 мільярда гривень банку "Фінанси та Кредит" через офшорні компанії протягом 2007-2014 років. Бізнесмена оголосили у розшук та заочно затримали.

Після цього Жеваго не повертався в Україну, пішов із посади гендиректора Ferexpo, але залишився її мажоритарним власником і членом ради директорів. Останні три роки Жеваго не повертався в Україну.

Згідно з рейтингом Forbes, на кінець 2022 року Костянтин Жеваго — п'ята найбагатша людина України. З лютого його статки впали з 2,1 мільярда доларів до 1,4 мільярда.

З 1998 по 2019 рік Жеваго обирався до Верховної Ради.

view counter

По тематике

Олігарх Жеваго та його спільники у справі виведення 519 млн гривень з банку «Фінанси та Кредит» отримали нові підозри
10.05.2024 09:09

Олігарх Жеваго та його спільники у справі виведення 519 млн гривень з банку «Фінанси та Кредит» отримали нові підозри

Працівники ДБР повідомили нову підозру колишньому акціонеру банку АТ «Банк «Фінанси та Кредит» Костянтину Жеваго, колишнім голові правління банку та...

Триває робота над екстрадицією Жеваго та поверненням вкрадених ним грошей
28.12.2023 17:29

Триває робота над екстрадицією Жеваго та поверненням вкрадених ним грошей

Працівники ДБР продовжують кропітку роботу щодо повернення в Україну коштів банку АТ «Банк «Фінанси та Кредит», а також екстрадиції причетних...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.