У росіян змінилося ставлення до війни в Україні

Центр протидій дезінформації повідомляє: адміністрація російського президента обмежує кількість відкритих соціологічних опитувань щодо ставлення росіян до війни в Україні.

Державні та провладні російські ЗМІ, соціологічні центри отримали вказівку не педалювати військову тему та зосередитися на «позитивному» порядку денному.

Причина в тому, що останнім часом ставлення росіян до війни різко погіршилося, зокрема після мобілізації та військових поразок. 

 Однак згідно результатів закритого соціологічного опитування, проведеного Федеральною службою охорони путіна у листопаді, лише 25% опитаних підтримують продовження війни (у липні - 57%, у березні – 71%), частка тих, хто виступає за мирні переговори з Україною зросла з 32% до 55%. 

Таким чином, шляхом засекречування загальної картини громадської думки путінська влада намагається приховати стрімке падіння підтримки війни в Україні у російському суспільстві. У кремлі побоюються, що зсув суспільних настроїв може призвести до обвалу власного рейтингу путіна та масових антивоєнних протестів. 

view counter
view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.