Росіяни масово здаються в полон і залишають свої позиції

Триває 221 доба після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Морально-психологічний стан загарбників продовжує погіршуватись, про що свідчать численні випадки здачі в полон і залишення позицій.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Генштабу ЗСУ.

“Завдяки успіхам Сил оборони на окремих напрямках відзначено зниження рівня морально-психологічного стану ворожого особового складу, що призводить до численних випадків здачі військовослужбовців у полон і залишення своїх позицій. Перед звільненням населеного пункту Лиман окремі підрозділи противника намагалися відійти вглиб тимчасово окупованих територій. Так, 30 вересня в районі населеного пункту Щастя була виявлена колона з цивільних автомобілів і мікроавтобусів, у якій налічувалось понад 200 військовослужбовців зі складу 2 армійського корпусу російських окупаційних військ”, — ідеться в дописі.

Крім того, російським військовослужбовцям затримують і знижують зарплати за участь у так званій “спеціальній військовій операції” на території України.

“За уточненою інформацією, підтверджено ураження особового складу й військової техніки противника за перше жовтня, а саме знищення складу з боєприпасами окупантів у районі населеного пункту Таврійське Херсонської області та знищення семи танків і до десяти одиниць автомобільної техніки в районі Чернігівки Запорізької області. Інформація щодо втрат особового складу уточнюється”, — зазначили в Генштабі.

Протягом доби 2 жовтня українські військову відбили ворожі атаки біля Зайцевого, Бахмутського, Бахмута, Одрадівки, Первомайського, Спірного й Виїмки.

“Авіація Сил оборони протягом доби завдала чотири удари. Підтверджено ураження двох місць скупчення озброєння й військової техніки, а також двох зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, українські підрозділи протиповітряної оборони збили вісім іранських ударних безпілотних літальних апаратів Shahed”, — додали в пресцентрі.

Тим часом російські загарбники продовжували обстріли цивільних об’єктів в Україні.

“За поточну добу російські окупанти завдали чотири ракетні й три авіаційні удари, здійснили понад п’ятнадцять обстрілів з реактивних систем залпового вогню по військових і цивільних об’єктах на території України. Від ворожих ударів постраждало понад п’ятнадцять населених пунктів. Серед них — Рідкодуб, Кривий Ріг, Запоріжжя, Залізничне й Миколаїв”, — зазначили в Генштабі.

Джерело: Прямий


По тематике

Понад 4700 екологічних злочинів на 64 млрд доларів скоїла росія в Україні
Учора 17:40

Понад 4700 екологічних злочинів на 64 млрд доларів скоїла росія в Україні

Росія скоїла в Україні понад 4700 екологічних злочинів на 64 млрд доларів, що призвело до забруднення ґрунтів, води, повітря та...

Втрати агросектору України від війни перевищили 83 млрд доларів
02.10.2024 16:47

Втрати агросектору України від війни перевищили 83 млрд доларів

Загальна сума непрямих втрат для України, включно з поточними та прогнозованими втратами виторгу і доданої вартості, від початку повномасштабного вторгнення...

У росії оголосили про призов на строкову службу
30.09.2024 13:32

У росії оголосили про призов на строкову службу

Кількість призовників зросте на 3000 осіб порівняно з попередньою осінньою кампанією....

росія заробила на викраденому в Україні зерні мільярд доларів
16.09.2024 15:34

росія заробила на викраденому в Україні зерні мільярд доларів

У реалізації краденого збіжжя допомагає ціла мережа фірм....

В Україні 365 закладів освіти повністю зруйновані ворогом
02.09.2024 15:49

В Україні 365 закладів освіти повністю зруйновані ворогом

Через російську агресію 3798 закладів освіти постраждали від бомбардувань та обстрілів. 365 з них зруйновані повністю....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.