Польща відмовляє росіянам у продовженні посвідки на проживання

У Польщі кілька десятків громадян Росії отримали відмову з причин, обмежених грифом "для службового користування".

У росіян є 30 днів, щоб залишити країну. Про це повідомляє Рубрика з посиланням на російську службу BBC.

"У кількох країнах ЄС у російських емігрантів після початку війни Росії з Україною почали виникати труднощі з продовженням чи отриманням посвідки на проживання – не допомагають ні навчання у країні, ні наявність постійної роботи. Так, у Польщі кілька десятків російських громадян, які переважно переїхали туди до війни і не підтримують її, отримали відмову з причин, які обмежені грифом "для службового користування", – пише агенція.

Як йдеться у повідомленні, співрозмовникам російської служби BBC надійшли листи з оповіщенням, що їхні імміграційні справи анулюються. Причини засекречені та пов'язані з загрозою національній безпеці.

"У листі від Сілезького воєводства (регіони у Польщі, – ред.), який є у розпорядженні BBC, справді повідомляється про відмову у тимчасовому дозволі на проживання та роботу. У документі уточнюється, що імміграційна влада може не обґрунтовувати своє рішення, якщо цього вимагають міркування національної оборони, безпеки або це необхідно для захисту громадського порядку", – пише BBC.

Зазначається, що росіянам дають 30 днів, щоб залишити країну. Однак вони можуть подати апеляцію до суду і на час розгляду справи їм дозволено залишатися в Польщі.

За даними BBC, у 2021 році в Польщі було 6,3 тис. відмов громадянам Росії у посвідці на проживання і дозволі на постійне проживання, від початку 2022 року – їх вже близько 6 тис.

"У Польщі за всіма типами документів мешкає 14,5 тис. росіян (на кінець минулого року ця цифра становила 12,6 тис.). Найбільше громадян Росії – 7,9 тис. – живуть саме за тимчасовими посвідками на проживання", – йдеться у повідомленні.

За словами юристів, відмова у продовженні чи видачі посвідки на підставі громадянства суперечить правилам ЄС. Але в реальності складно довести, чому було ухвалене рішення про відмову.

view counter
view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.