Росія оштрафувала Telegram за відмову видаляти бот "Шукай своїх", що містить інформацію про вбитих і полонених

Московський суд оштрафував месенджер Telegram на 4 млн рублів за відмову видалити бот "Шукай своїх", створений після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну для пошуку загиблих і полонених військовослужбовців РФ.

Про це пише The Insider із посиланням на заяву судді.

"На адресу Telegram надійшов припис Роскомнагляду про видалення бота "Шукай своїх", який розкриває особисті дані російських військовослужбовців... У передбачений законом термін зазначені ресурси видалені не були", — сказав суддя.

Бот "Шукай своїх" був створений представниками Міністерства внутрішніх справ України згодом після початку повномасштабної російської військової агресії.

Бот містить інформацію про вбитих та взятих у полон російських військових, якою можуть скористатися їхні родичі для отримання відомостей про їхню долю.

Крім робота в Telegram був створений аналогічний веб-сайт. Але незабаром його було заблоковано на підставі рішення Генеральної прокуратури РФ.

Як писали Українські Новини, вже 4 березня, за тиждень після початку вторгнення Росії, Україна опублікувала список перших полонених російських солдатів.

А 8 березня радник голови МВС України Вадим Денисенко розповів, що "Шукай своїх" увійшов до ТОП-10 Telegram-каналів у Росії.

Джерело: ukranews.com

view counter

По тематике

Кіберполіція створила бот для інформування росіян про реальну ситуацію в Україні
02.03.2022 19:34

Кіберполіція створила бот для інформування росіян про реальну ситуацію в Україні

Окупант для прикриття військових злочинів та виправдання збройної агресії проти України використовує тотальну цензуру підконтрольних ЗМІ, здійснює тиск на журналістів....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.