Блоги

Прокуратура і суди - на захисті дитячих коштів?

У громади міста Суми не вистачає коштів на освіту? Тепер їх може бути ще менше. 17 вересня Господарський суд Сумської області прийняв рішення стягнути з управління освіти і науки Сумської міської ради 1,5 млн гривень.

Це рішення було прийнято колегією суддів за участі Зражевського Ю.О., судді Джепи Ю.А., судді Левченка П. І.

Суддя Зражевський, який був головуючим у справі, відомий тим, що  на нього було відкрито кримінальну справу щодо отримання хабара. Займаючи посаду першого заступника голови Господарського суду Сумської області, Ю. Зражевський передав хабар судді Кияшко за ухвалення рішення про призначення громадянина Солдаткіна ліквідатором ТОВ «Агросоюз».  Пізніше суддю Кияшко звільнили, а от пан Зражевський позбувся посади заступника голови суду, але і досі вершить правосуддя. Детальніше тут.

Я знав, що в суді розглядається справа про стягнення коштів в управління освіти.  19 липня 2013 як народний депутат України я звернувся до Генеральної прокуратури України щодо представлення інтересів держави в особі управління освіти і науки Сумської міської ради в судовому спорі з ТОВ «СКД».

Згодом я отримав відповідь в.о. прокурора області Сергія Кулинича, який повідомив, що 9 серпня прокуратура вступила в справу на стороні управління освіти і науки Сумської міської ради.

Проте у самій справі прокуратура ентузіазму у захисті інтересів органів місцевого самоврядування не виявила. 

Як бачимо, в рішенні суду, розміщеному в Єдиному реєстрі судових рішень, прокурор в суд не з`явився.

Вважаю, що рішення, яким місцевому бюджету було завдано збитків у 1,5 млн грн., було прийняте не тільки завдяки «чесному» судочинству, а й в тому числі внаслідок бездіяльності органів прокуратури. Я буду звертатися до прокурора Сумської області з вимогою притягнути відповідну посадову особу до відповідальності.

view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.