Як повідомила завідувачка Шосткинським районним відділом Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Ірина Хаміцевич, 18 червня захворіло 7 осіб, з них 4 дітей (троє – діти до 15 років). 20-21 червня ще дві особи потравили до інфекційного відділення ЦРЛ.
За словами Ірини Хаміцевич, усі хворі пов’язують своє захворювання з вживанням суші, які вони придбали на одному з підприємств громадського харчування міста.
Встановлено, що захворювання було викликано клебсієлою – умовно-патогенним мікроорганізмом. «І зараз джерело, фактор передачі уточнюється і вивчається оцей зв’язок саме з певним підприємством цього продукту», – сказала завідувачка райвідділом обласного центру контролю та профілактики хвороб. Дослідження тривають.
Вона повідомила, що зараз проводиться комплекс заходів, а головним державним санітарним лікарем дано доручення Держспоживслужбі щодо перевірки цього підприємства громадського харчування.
Міський голова Микола Нога зазначив, що реакція відповідних служб на вказаний випадок гострої кишкової інфекції уповільнена. На його думку, не потрібно ліберальничати – він вважає, що підприємство повинно бути закрите.
Микола Нога звернувся до жителів громади щодо дотримання санітарно-гігієнічних правил, особливо у період літньої спеки, пише Шостка.інфо.
Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!
В США їжею з McDonald’s отруїлись щонайменше 104 людини, з них 34 осіб госпіталізували....
Від Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб надійшло повідомлення про три випадки захворювання на гострі кишкові інфекції. При епідрозслідуванні...
Наприкінці минулого тижня розпочав свою роботу заклад громадського харчування «Osama Sushi Shostka», який був закритий після випадку масового отруєння унаслідок...
Такий висновок зробили спеціалісти Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб, провівши епідеміологічне дослідження....
Нещодавно родина потрапила до лікарні після святкового обіду....