Причини, які приводять любителів грибів до лікарняного ліжка:
- невміння відрізнити їстівний гриб від отруйного;
- неправильне приготування грибів (варіння, сушка , маринування, вимочування не позбавляють отруйних речовин);
- екологічна обстановка теж робить гриби отруйними, бо ті накопичують у собі всі небезпечні речовини.
Токсини, які містяться у грибах, руйнують весь організм і мають різні наслідки для здоров’я дитини. Токсини, які потрапляють під час споживання грибів матір'ю, що вигодовує немовля, потрапляють через грудне молоко до крихітки. І несуть небезпеку здоровʼю малюка.
Лікарі радять дорослим віддати перевагу безпечним грибам. Наприклад: шампіньйонам, гливам тощо. Тим грибам, які вирощують промисловим шляхом.
Малечі заборонено взагалі додавати гриби у страви до 6 років. Замініть збір грибів на прогулянку по лісу, повідомили в лікарні.
Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!
30 жовтня до реанімаційного відділення Тернопільської обласної дитячої лікарні із діагнозом «отруєння грибами» госпіталізовано семеро неповнолітніх дітей з однієї сім’ї....
Про це повідомляє завідувач Глухівського відділення Сумського ОЦКПХ Марина Матвієнко....
Про це повідомила Валентина Курило, лікар Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб....
Зареєстровано ще один випадок отруєння дикорослими грибами....
Про це повідомиляє завідуюча Ямпільським відділенням Шосткинського відділу ДУ «Сумський обласний лабораторний центр Міністерства охорон здоров’я України» Ганна Камчатна....