Вже до 1980 року поширився продукт по всьому Китаю, трохи пізніше про нього дізнався й весь світ. Експортувати його спочатку почали в Європу, трохи пізніше й по всьому світу.
Унікальною та відмінною особливістю чаю стало його виробництво. Для цього використовують так звану технологію вологого скидування або сквашування. В процесі продукт залишається вологим, піддається впливу високої температури та мікроорганізмів. Це призводить до ферментації, коли відбувається трансформація різних речовин всередині листа. Це благотворно впливає на смак, властивості та користь продукту.
Вибрати відповідний чай можна в магазині New Tea.
Продукт цікавий покупцям через колір, запах, смак та користь, яку несе для організму. До особливостей чаю відносять:
Колір. Темний й насичений.
Смак. Напій не кислить, за смаком нагадує шоколад. Деякі сорти можуть давати приємну гірчинку.
Аромат. Він у Шу-Пуера насичений, його часто називають важким. Деякі сорти віддають димком, що дарує приємні емоції любителям чаю.
Вітамінний склад. Завдяки особливому процесу «дозрівання» продукт зберігає цінні речовини. У ньому присутні вітаміни Р, А, С.
Мінеральний склад. У числі речовин фтор, калій, марганець, хром, цинк.
Цінні компоненти. У складі присутні катехіни, поліфеноли, білки, теарубігіни, сахароза, алкалоїди, амінокислоти, теофілін, теїн, пектин та ін.
Чорний Шу Пуер запропонований в різних формах. Найбільш поширені такі види, як «коржик» або «млинець», «гніздо» або «чаша», «цегла» або «квадрат», «гриб» або скручена форма, «гарбуз». Нерідко склад запропонований в звичному вигляді – розсипчастому.
У Китаї цей напій називають ліками від хвороб. Наукові дослідження підтвердили цю тезу – вже доведено, що чай має цінні властивості:
• тонізує організм, бадьорить;
• насичує цінними вітамінами, мінералами, іншими корисними речовинами;
• нормалізує роботу внутрішніх органів;
• стає потужним антиоксидантом, тому рекомендований в якості профілактики від різних хвороб;
• допомагає знизити вагу, оскільки виводить зайву воду з організму;
• знижує рівень цукру в крові й нормалізує тиск;
• благотворно впливає на роботу очей, мозку.
Напій дарує відчуття бадьорості, насичує організм енергією, покращує роботу серця та судин.
®