Чому чорносотенці, вчать сумчан
любити радянських ветеранів?
9 травня на Театральній площі міста Суми представники провладних громадських організацій, вирішили провести акцію “Пам’ятай ім’я своє”. Дану акцію ініціює однин з керівників “Сумського клубу імені О.Булатовича” Сергій Неговський, який є членом правлячої Партії регіонів та “отаман” Сумської міської організації “Сумській слобідський козацький полк імені Герасима Кондратьєва” Сергій Кондратенко.
Є відоме прислів’я, скажи хто твій друг і я скажу хто ти. Сергій Кондратенко офіційно представляється отаманом Сумської міської організації “Сумській слобідський козацький полк імені Герасима Кондратьєва”. Його опуси на “історичні” теми часто публікує відверто ворожа до українців газета “Ваш шанс”. Також він неодноразово був одним із співорганізаторів хресних ходів Українскої Православної Церкви Московського Патріархату в місті Суми.
Мало хто знає, що Сергій Кондратенко очолює в місті Суми незареєстровану в органах юстиції групу “Союзу Російського Народу”. Дізнатися про участь С.Кондратенка в “Чорній сотні”, як її називали свого часу в Росії можна через Інтернет, набравши адресу сайту http://srn.rusidea.org/?a=4039 “Союзу Російського Народу”, центр якого знаходиться у Москві.
“Союз Російського Народу” - відверто расистська, антиукраїнська та антиєврейська організація, що має давню історію.
Чорносотенний монархічний рух російського народу, який виник і поширився на початку ХХ століття був невід’ємною частиною політичних процесів у помираючій Російській імперії. “Союз Російського Народу” виник 8 листопада 1905 року на чолі організації стояла Головна рада під керівництвом О.І. Дубровіна та його заступників: бесарабського поміщика В.М.Пуришкевича та інженера О.І.Тришатного. В найкращі свої роки “Союз Російського Народу” налічував 400 тисяч членів. Поневолені народи Російської імперії називали цю організацію “погромно - монархічною”.
Після прийняття маніфесту 17 жовтня 1905 року хвиля єврейських погромів прокотилася в 100 містах Російської імперії. Лідер “Союз Російського Народу” О.І. Дубровін доводив, що”оскільки маніфест вирваний у царя під загрозою гр. Вітте, то він ніякої сили і значення не має, тому “Союз Російського Народу” не може визнавати такого маніфесту і повинен боротися всіма силами і засобами…щоб влада царя була необмежена, щоб цар був необмеженим монархом”. За найскромнішими підрахунками представниками “Союз Російського Народу”, яких очолював в Одесі граф О.І.Коновніцин, у цьому місті було вбито понад 1 тисячу мешканців єврейської національності.
Необхідно також зазначити, що попередники та ідеологи Сергія Кондратенка по “Союзу Російського Народу” активно допомагали Адольфу Гітлеру у приході до влади в Німеччині.
У 1924 році в Німеччині активно діяло напіввійськове формування – “Російський допоміжний загін” (Russische Hilfstruppe), що регулярно брало участь у навчаннях штурмових загонів націонал-соціалістів (СА) в місті Ценден (80 кілометрів від Берліну). В загін входили ветерани Російської армії, генерал-майора Павла Бермондта-Авалова, чорносотенці та російська емігранська молодь. Росіяни збиралися в одній з пивних на Гайзбергштрасе. У 1928 році їх формування увійшло до складу підрозділів СА у Берліні-Шенеберзі.
Після приходу Адольфа Гітлера до влади у Німеччині серед російських чорносотенців виявилася велика прихильність до ідей німецького націонал-соціалізму, росіян і німців об’єднувала необхідність вирішення “єврейського питання”.
9 квітня 1933 року було створено Російський Визвольний Національний Рух (РОНД) спадкоємець ідей “Союз Російського Народу”. Перший раз Російський Визвольний Національний Рух (РОНД) голосно заявив про себе 1 травня 1933 року, (як відомо в гітлерівській Німеччині, як і в сталінському СРСР 1 травня було державним святом). В цей день, у Берліні 200 російських чорносотенців під російським прапором зі свастикою в одній колоні із штурмовиками СА вийшли на демонстрацію. Окрім Берліну, росіяни мали свої осередки в Саксонії, Силезії та Гамбурзі. Відносини між гітлерівськими штурмовиками та росіянами були настільки дружніми, що СА передали своїм російським колегам трофейний прапор російської імператорської армії, захоплений німцями в роки Першої світової війни. Гімн Російського Визвольного Національного Руху (РОНД) розпочинався на мотив пісні “Хорст Вессель”.
Активно співпрацював з гітлерівцями відомий попередник Сергія Кондратенка, лідер “Союз Російського Народу”, до революції - депутат Державної Думи Росії Микола Марков, праці якого, наприклад “Війна темних сил”, вивчалися навіть у партійній школі НСДАП. У 1935 році М.Марков, як експерт по “єврейському питанню” був запрошений В.Флешауером (співробітником Й.Гебельса) в російську секцію антиєврейської пропагандистської організації “Світова служба”. З 1936 року ідеолог “Союз Російського Народу” Микола Марков став редагувати випуск бюлетню“Світова служба. Міжнародна кореспонденція щодо інформування у єврейському питанні”. Також Микола Марков брав участь у роботі над енциклопедією “Segila Veri”, в якій було зібрано все, що думали про євреєв націонал-соціалісти. (Напевно, Партія регіонів та редакція газети “Ваш шанс” знає про цю непересічну діяльність попередників Сергя Кондратенка !)
У зв’язку з вище наведеним виникає законне запитання, чому представники Партії регіонів беруть собі в “групу підтримки”, як співорганізатора акції “Пам’ятай ім’я своє” таких одіозних осіб, як чорносотенець Сергій Кондратенко? Осіб, попередники яких вчиняли погроми по всій Росії та допомагали організаційно та ідеологічно зміцнюти владу А.Гітлера в Німеччині, а потім активно брали участь у війні проти того ж сталінського СРСР.
Сергій Петренко, місто Суми
Всего тем на форумах 179926
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 65046
Последний зарегистрированный пользователь beredis
vartyukh
Гость писав:
"...это он никогда на День Победы не оденет георгиевскую ленту в то время когда все горожане носят с гордостью ее на груди. Противно, ТЬХУ на вас предатели!!!!!!!!!!!!!!"
О, ще одна жертва путінської пропаганди пукнула.
Запам'ятовуємо:
1) ніякої ГЕОРГІЇВСЬКОЇ СТРІЧКИ в роки ВВв воїни Червоної (а з 1943 року Совєтської) армії не знали. У нас знали ГВАРДІЙСЬКУ СТРІЧКУ.
2) Георгіївська стрічка (а також орден і георгіївська зброя) в роки Другої світової війни активно використовувалася в російських частинах армії німецького вермахту та СС. Дивимося:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=340525826001416&set=a.340525819334750.84898.100001320030795&type=1&theater
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=340526279334704&set=a.340525819334750.84898.100001320030795&type=1&theater
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=340526952667970&set=a.340525819334750.84898.100001320030795&type=1&theater
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=340527736001225&set=a.340525819334750.84898.100001320030795&type=1&theater
Не забуваймо, що отримували вони ті георгіївські відзнаки за "подвиги" проти наших дідів.
3) культ Георгіївської стрічки почав встановлюватися у Росії з 2005 року. Гость, 1945 і 2005 роки розрізнити можеш?
На рівні офіційної пропаганди Росії путінських часів потрібно було вбити в башку пересічного росіянина ідею неперевної тяглості військової переможної традиції символом, якої є орден святого Георгія. А значить потрібно було включити і події ВВв у цей георгіївський ланцюг. Сказано - зроблено. Включили. Ось тільки вийшла фальсифікація. А тому, що не включається. Промашка вийшла, бо георгіївська стрічка в роки Другої світової була складовою фашистської символіки.
У цій фальсифікації-маніпуляції з георгіївською стрічкою є ще одна ідейка. Імперська ідейка. При допомозі минулого, яке нас всіх об'єднує (і російських, і білоруських, і українських потомків воїнів-переможців Другої світової) російськими пропагандонами конструюється уявлення про бажаність єдиної державної єдності у сучасності. Приєднуйся Україно до Росії, чаво уж там! - ось ще одна прихована ідейка, яка при допомозі культу гергіївської стрічки вбивається в голови нашої молоді.
Чому ж сумська (та й не тільки) біомаса так легко купується на маніпулятивну продукцію від фірми на ймення ФСБ? Чи тільки тому, що у неї вже є запас упередженості до всього українського і тому все те, що йде з Росії сприймається ними як незаперечна істина? Може й тому.
Але тут, як на мене, є ще одна причина. Це фактор забуття. Зараз ми переживаємо той момент історії, коли у вічність відходять останні реальні учасники війни, а молодші покоління про неї можуть знати лише з других-третіх рук. Це реального ветерана не дуже обдуриш, а молодій людині 20 років, яка не вміє (та й ніколи їй) працювати по архівах та бібліотеках з першоджерелами, такої локшини можна навішати...
Отже, справжні ветерани вже не встануть із своїх могил і не розкажуть як за одну лише згадку про якусь там георгіївську стрічку в роки війни до СМЕРШУ тягли; і не намилять пики путінським фальсифікаторам і хворим на амнезію їх сумським жертвам. Тому, можна починати, сказали у Путіна, операцію по конструюванню "правильного" образу Другої світової війни з точки зору СЬОГОДНІШНІХ імперських інтересів Росії.
Ось тому я, як і Мінаєв, ніколи не буду носити георгіївської стрічки - символу російського колабораціонізму, а значить і символу зневаги до не намальованих сучасними російськими шовіністами-пропагандистами "правильних" совєтських солдат, а тих реальних наших воїнів, які додушили все таки отих носіїв георгіївських відзнак із армії Краснова-Шкуро, і з Російського корпусу, і з РОА.
Ще раз: у тій, РЕАЛЬНІЙ, війні наші солдати воювали ПРОТИ носіїв гергіївських відзнак. І свої відзнаки російські фашисти називалися саме ГЕОРГІЇВСЬКИМИ. І це є остання правда.
Кого ж реально ми славимо, нешановні ГОСТИ, коли чіпляємо на себе ту стрічку? Що може бути дикіше, за ГЕОРГІЇВСЬКУ СТРІІЧКУ як символ НАШОЇ Перемоги? Виходить так, що славимо-то ми не наших дідів, а ЇХ, тих проти кого наші діди воювали.
Вам не здається, що у зв'язку з георгіївською стрічкою мова повинена йти про тиху, непомітну реабілітацію фашизму і все це під дуже голосні ритуальні завивання про відданість ідеалам дідів-антифашистів. Не гидко?
Я розумію, що міф георгіївської стрічки вже сформований і багато з його носіїв скриплять зубами, читаючи мною вище написане. Ну що ж носії міфу, перевірте на собі його силу. І не кажіть, що ви дуже сучасні й цивілізовані, а міф - то шось із доби архаїки. Як доводите ви своєю власною поведінкою - міф вічний!
Між іншим, я вже піднімав тут ще одну тему тихої реабілітації фашизму "вдячними" внуками з партії влади:
http://www.dancor.sumy.ua/forum/politika/77881
Гость
Мудаки твои Неговской и Кондратенко , последний к тому же виживший с ума росийский черносотенец.
Славик
Ну, что тебе сказать, уважаемый Петлюровец?!
Только одно: ты близок к правде. Георгиевская ленточка действительно появилась где-то в 2005 году и лично мне всегда представлялась чем-то вроде подсадной манипулятивной фальши.
Но поскольку 95 % твоего любимого незалежного украинского народа - это лишь население, то не надо предъявлять претензии к народу, которого фактически нонче нету.
vartyukh
О, Славик навіть кривляться перестав. І шо б то значило?
Гость
А вогт и местный дурачек Петлюра нарисовался. Лечился, сердешный? Что то давно не поносило тебя на данкоровских форумах.
vartyukh
Гость писав:
"А вогт и местный дурачек Петлюра нарисовался. Лечился, сердешный? Что то давно не поносило тебя на данкоровских форумах".
Панове регіанальні Гости, ну що це за рівень? Я трохи кращої думки був про вас. Навіть сподівапвся, що ви деякі ази полеміки знаєте. Не розчаровуйте мене.
Тому давайте за правилами: по-суті мною написаного висловлюємося. А на особистості переходити - то вже ні в які ворота не лізе.
Гость
Уровень, пан Петлюра, который соответствует такому вот человечишке, с массой фобий и комплексов.
Плюс к этому, вы не особо уважаете мнения тех, кто не разделяет ваших с каким то пастухом - историком взглядов, а посему, не заслуживаете уважения сами.
А учитывая что все, о чем вы пишете, на что ссылаетесь к чему аппелируете, не более,чем мнение кучки примитивно мыслящих приматов, гонящихся за грантами ваших хозяев( именно хозяев) америкосов и прочей эвропэйской швали, вы и вам подобные , с таким уровнем рабского и ублюдочного пресмыкания перед чем и кем угодно, но не перед очевидностью, все ваши потуги выглядят бредом больного человека. Не более.
Писяющий сталин
Правильно, товарищ гость, пишешь. Хотя хохлы и правы, но мы их будем мочить. Мы - это кацапы и я, писяющий на историю сталин. Ну подписывал я указы о расстреле врагов народа - но мы же каммунисты! Ну истребил я миллионы хохлов (они почему-то хотят называть себя украинцами) - так это же были отщепенцы! Ну удавили голодом половину малороссии - так это, чтобы их землю очистить для нас, кацапов. И я кацап, а что не похож? Ведь я тоже, как кацапы, писяю на чужую историю. Ибо у всех история должна быть такой, какую мы им позволим. А мы позволяем только выгодную для нас. Скажете, за это никто не любит нас, кацапов? А мы ложим на все это огромный болт и делаем свое. И ветераны, которые никогда не воевали, но от моего имени стреляли в спины хохлам, меня поддерживают. А вот этого Петлюру мы осуждаем, потому что он обнаглел, и хочет иметь собственное мнение. Нам плевать, что он говорит согласно документам, - говорить надо так, как думаем мы, великие КАЦАПЫ!
Гость
Писяющий сталин написал:
Ручи прочь от госп.Петлюры, настоящего патриота украЇнської землі, глубокомысленного её представителя.
vartyukh
Гость писав:
Уровень, пан Петлюра, который соответствует такому вот человечишке, с массой фобий и комплексов.
Плюс к этому, вы не особо уважаете мнения тех, кто не разделяет ваших с каким то пастухом - историком взглядов, а посему, не заслуживаете уважения сами.
А учитывая что все, о чем вы пишете, на что ссылаетесь к чему аппелируете, не более,чем мнение кучки примитивно мыслящих приматов, гонящихся за грантами ваших хозяев( именно хозяев) америкосов и прочей эвропэйской швали, вы и вам подобные , с таким уровнем рабского и ублюдочного пресмыкания перед чем и кем угодно, но не перед очевидностью, все ваши потуги выглядят бредом больного человека. Не более.
Послухайте, хом'ячки з регіанального офісу на ймення Гость, невже ви думаєте, що коли назвете мене дурачком чи психічно хворим, то це матиме позитивний ефект у цій суперечці?
Чи може ви думаєте, що коли боротиметися зі мною при допомозі лише одних антиукраїнських стереотипів на зразок "українці - продажная дєвка амеріканского імпєріалізьма" чи "всі українці - поліцаї" (варіант "бандерівці"), то ви зможете перемогти мене, Petlyur'y?
Звідкіля у вас цей наївняк?
Професійна робота - це ефективна робота. Чи ви цього ще не проходили? І ефективно свою ідеологічну роботу ви робити і можете, і мусите, бо за це ви, вибачте, бабки отримуєте.
Приміром отам угорі мій допис про георгіївську стрічку. Питається, для чого спростовуючи мене, ви відразу застосовуєте логічну помилку переходу на особистості?
Є ж набагато єфективніший спосіб перемогти мене: а) ви спростовуєте основну тезу мого посту; б) ви спростовуєте аргументи, якими обгрунтовується теза. Це і є спростування по-суті. Результат: я пошився в дурні.
Але такий спосіб спростування передбачає оперування контраргументами на рівні фактажу, а не лайки "але-взагале". А ось як видно й з інших ваших коментарів з конкретним історичним фактажем у вас туго. Звідсіля простий висновок: самоосвітою займатися треба, читати треба, інтелектуально розвиватися треба. І це треба робити постійно. А ви ліньтяйничаєте.
Достатній рівень знань і вміння застосувати їх до кожного конкретного випадку (включаючи випадок Petlyur'и) - ось умови вашої успішної роботи на форумах. А ви зазубрили один незмінний спосіб ідеологічної боротьби та й думаєте, що це проходить на всі випадки життя. Так зі мною ж цей варіант не проходить.
Гроші треба відпрацьовувати чесно, тобто їх платять за виконану роботу. А ви задумали і халтурно роботу зробить та ще за це й грошенят підзаробить.
Коротше кажучи, будете халтурити, я змушений буду наябедничати на вас регіанальному ідеологу Хомутиннику. Нехай розбереться в причинах неефективної роботи підзвітних йому хом'ячків і не викидає бабки на вітер.
Гость
Petlyura написал:
Слышь фашист, ни одна твоя ссылка о георгиевской ленте не работает, брехун падлючий
vartyukh
Там посилання на фейсбук, сталініст вонючий
СФ
насчет георгивеской ленты согласен с петлюрой, это акция росийских технологов. шо петлюра дурак - это уже другой вопрос. Аргумент - ссылки на фесбук, который помойка а не "джерело" и которые нихрена не работают.
Хочешь поддержать ветеранов - носи красную!
Гость
Кацапчат набігло
Гость
СФ написал:
Так же ж красные ленты не выпускаются. Раздаются только полосатые.
А ветеринары сами носят полосатые ленты, то бишь подчёркивают, что они воевали на стороне власовцев.
гость
Большинство сумчан,отцы и деды которых воевали,защищали свою Родину,какая бы она на тот момент не была,поддержали эту акцию,что показывает правильное мировозрение наших уважаемых горожан.Говорят ,пришло около 3000 человек с портретами воевавших.Это замечательно,что люди помнят и понимают свою историю,а организаторам-поклон и уважение.
Гость
Кстати, а почему Петлюра и пара - тройка местных клоунов - шаровароизвращенкцев, не принесли на площать иконки своих божков шухевича,бандерки?
mentat
Petlyura написал:
А есть разница?
Petlyura написал:
Ну и что? Чем это умаляет значимость этого символа? Кстати, ни одна ссылка не работает. Тем более ссылаться на такую помойку, как фейсбук...
Petlyura написал:
1. Орден Славы 3х степеней. Солдатский орден, замена старорежимному Георгию
2. За взятие Берлина
3. За победу над Германией
4. За победу над Японией
5. две стилизации под ГЛ: За ооборону Москвы и За взятие Кёнигсберга.
Petlyura написал:
Петлюра, вы меня радуете! Неужели в России появилась Имперская идея? Если это так, то не всё ещё потеряно. Говорите из Москвы финансируются? Наконец-то, хорошо, что не из Вашингтона.
ЗЫ: Опровергать вас!? :O Зачем? Можно подумать, что вы признаете свою неправоту. Я вас уже опроверг выше.
гость
Если георгиевская лента поможет снова объединить братские славянские народы-так тому и быть!
Гость
Сейчас, сейчас...Появится Петлюра, и заявит,что он не славянин...Что он ариец из Триполья! Процитирует пастуха - новатора Иванющенко,сошлется на что то ( как правило копируя какой то материал), и будет наблюдать за происходящим, мурлыкая у монитора "червону калыну" и совершать намазы бандерке -шухевичу,обязательно повернувшись жопой к Москве а харей,на Вашингтон...Вот так они умеют...Арийцы-трипольцы.
Славик
Гость написал:
Даже если он заявит, что он не слвавянин, а, к примеру, индеец или иудей, всё равно в наших глазах он не потеряет. Все мы должны учиться у госп.Петлюровца стойкости в отстаивании своей позиции!
Гость
Гость написал:
Промосковский бред.
гость
Ага,конечно ваши всегда предпочитали:Мазепа-прошведский бред,Бандера-пронемецкий,Ющенко-проамериканский.Эти народы всегда были духовно близки украинскому.
ujc
гость написал:
Братские народы?????? Москали шо наши братья????
Гость
цари Ромоновы - немцы, Ленин- еврей который был марксистом (немецкая идеология) и пришел к власти на немецкие деньги, Сталин - грузин.
Пушкин - негр, Гоголь- украинец, Лермонтов- шотландец. : Bigsmile:
vartyukh
СИМВОЛ ВІРИ ДЛЯ МОЛОДИХ І ОБДУРЕНИХ
Верую в Великую Победу, которая случилась 9 мая, не раньше и не позже.
Верую, что война по-настоящему началась 22 июня 1941 года, после нападения Германии на СССР, и назвалась она Великой Отечественной Войной.
Все сражения и завоевания, которые произошли до и после этого отрезка — совершенно другая история.
Верую, что Зимняя Война началась по вине финнов, и все прочие военные конфликты той эпохи произошли также не по инициативе СССР.
Если первый выстрел делал он, то только в целях обороны.
Верую, что все страны и народы, сотрудничавшие с немецким Рейхом — суть фашисты, не зависимо от их мотивов.
Красная Армия не может быть фашистами, потому что СССР сотрудничал с немцами исключительно по вине империалистических стран Европы, которые не оставили выбора.
Верую, что на недавно присоединенных землях Советская Власть вела себя справедливо, и среди местных жителей под аресты попали только откровенные враги.
Верую, что Катынь — это фальшивка.
Верую, что СССР победил Германию и ее союзников благодаря героизму своего народа и мудрости руководства, и при необходимости обошелся бы без помощи антигитлеровской коалиции.
Верую, что СССР не заваливал противника массой.
Верую, что американцы тянули с открытием второго фронта, потому что хотели максимально ослабить СССР, а открыли фронт лишь потому, что не хотели отдавать Красной Армии всю Европу. При этом вступление СССР в войну с Японией раньше лета 1945-го года было невозможно по объективным причинам.
Верую в танк Т-34, миномет “Катюша” и военный гений маршала Жукова.
Верую, что освобождение народов Европы от фашизма потребовало присутствия советских войск в этих странах на многие десятилетия вперед. Это не считается оккупацией, войска оберегали освобожденные страны от мирового империализма. Местное население, которому это не нравилось — неблагодарные сволочи или вражеские агенты. Верую, что все ветераны советской армии — герои. Все обвинения в нарушении ими законов человечности — или ложь, или так пострадавшим и надо.
Верую, что суд в Нюрнберге был объективным, и решения его несомненны во веки веков. Чту подвиг дедов ношением георгиевской ленточки, считаю все памятники той войне святыми и неприкосновенными.
Чаю восстановления исторической справедливости, возобновление братства народов СССР, безапелляционного осуждения всех военных формирований на территории Европы, которые не способствовали Великой Победе, и возвращения советских войск в освобожденные ими страны.
Аминь.
mentat
Гость написал:
Вылечить петлюру! Я вас умоляю.
mentat
Гость написал:
Ну куда уж нам до богоизбранных укров-трипольцев. Неполживых патриотив.
vartyukh
http://www.istpravda.com.ua/articles/2012/05/19/86050/
политику неудачнику
Petlyura написал:
Что Медуняка, хочешь возложить цветы на фашистскую могилу?