Старостинські округи Тростянецької громади отримали свою символіку

13 вересня під час засідання сесії Тростянецької міської ради, було ухвалено історичне для нашої громади рішення щодо затвердження офіційної символіки старостинських округів.

Кожен герб та прапор пройшов ретельне обговорення та був створений з урахуванням історичних фактів та символів, які є характерними для кожного окремого округу. Затвердження символіки стало ще одним кроком до формування ідентичності громад, їхньої єдності та зміцнення відчуття належності до рідної землі.

«Це рішення є значущим кроком у зміцненні ідентичності кожного старостинського округу. Офіційна символіка дозволяє кожному округу виразити свої історичні, культурні та географічні особливості через унікальні герби та прапори. – зауважив міський голова Юрій Бова, який головував на сесії. - Такий підхід підкреслює важливість збереження місцевих традицій та відображає прагнення до самовизначення громад».

Депутати одноголосно підтримали рішення про затвердження гербів та прапорів для 12 старостинських округів, які входять до складу Тростянецької міської ради:

Кам’янський старостинський округ Тростянецької міської ради:

ГЕРБ: у зеленому полі срібна церква з дзвіницею, під якою срібна хвиляста балка. Під балкою три золоті камені. Вгорі золота глава, відділена зубчасто. Щит увінчаний сільською геральдичною короною з колосками.

ПРАПОР: квадратне полотнище, що складається з двох відділених зубчасто горизонтальних смуг – верхньої жовтої (шириною в ¼ сторони прапора) і нижньої зеленої. По центру білий лапчастий хрест, під яким біла хвиляста смуга. Під смугою три жовті камені.

Боголюбівський старостинський округ Тростянецької міської ради:

ГЕРБ: у зеленому щиті срібний вилоподібний хрест, що відділяє синю главу. У центрі золотий грифон з червоними пазурями і язиком. У синій главі золоте серце, над яким срібний лапчастий хрест із золотим сяйвом. Щит увінчаний сільською геральдичною короною з колосками.

ПРАПОР: квадратне полотнище, права та ліва смуги зеленого кольору, із кутів вгорі до центру прапора відходить синій клин, на якому жовте серце, а над ним білий лапчастий хрест із жовтим сяйвом. Між клином і смугами йде білий вилоподібний хрест (ширина рамен рівня 1/5 сторони прапора). На зеленому полі від древка жовтий грифон, з вільного краю – перехрещені білі меч і шабля з жовтими руків’ями вістрями вгору.

Буймерський старостинський округ Тростянецької міської ради:

ГЕРБ: щит скошений зліва. У верхньому синьому полі срібний меч із золотим руків’ям вістрям униз, на якому вгорі сидить срібний голуб вправо з оберненою головою і тримає в дзьобі золоту гілочку. У нижньому зеленому полі золотий вітряк. Щит увінчаний сільською геральдичною короною з колосками.

ПРАПОР: квадратне полотнище, розділене по діагоналі з верхнього кута на два рівні трикутні поля, у верхньому синьому – білий меч із жовтим руківям вістрям униз, на якому вгорі сидить білий голуб з оберненою головою і тримає в дзьобі жовту гілочку. У нижньому зеленому – жовтий вітряк.

Дернівський старостинський округ Тростянецької міської ради:

ГЕРБ: у золотому полі синій хвилястий вилоподібний хрест відсікає вгорі зелену главу, в якій золота дубова гілка з жолудями. Обабіч хреста дві чорні тернові гілки з зеленими листками й синіми ягодами. Щит увінчаний сільською геральдичною короною з колосками.

ПРАПОР: квадратне полотнище, верхня та нижня смуги жовтого кольору, із кутів від древка до центру прапора відходить зелений клин, на якому жовта дубова гілка з жолудями. Між клином і жовтими смугами йде синій хвилястий вилоподібний хрест (ширина рамен рівна 1/10 сторони прапора). На жовтих смугах по одній чорній терновій гілці з зеленими листками й синіми ягодами.

Криничанський старостинський округ Тростянецької міської ради:

ГЕРБ: щит скошений праворуч, у синьому верхньому полі золоте серце, пробите навхрест двома срібними стрілами вістрями вниз. Над серцем золотий лапчастий хрест. Угорі обабіч дві стрібні восьмикутні зірки, внизу одна така ж зірка. В нижньому золотому полі червона криниця-журавель. Щит увінчаний сільською геральдичною короною з колосками.

ПРАПОР: квадратне полотнище, розділене по діагоналі з верхнього кута від древка на два трикутні поля. У верхньому на синьому тлі жовте серце, пробите навхрест двома білими стрілами вістрями вниз. Над серцем жовтий лапчастий хрест. Угорі обабіч дві білі восьмикутні зірки, внизу одна така ж зірка. Внизу на золотому тлі червона криниця-журавель.

Люджанський старостинський округ Тростянецької міської ради:

ГЕРБ: щит скошений ліворуч срібним хвилястим перев’язом, на якому три золоті загати в ряд. У верхньому червоному полі два срібні мечі з золотими руків’ями вістрями донизу. У нижньому зеленому полі золота прядка. Щит увінчаний сільською геральдичною короною з колосками.

ПРАПОР: квадратне полотнище, розділене по діагоналі з верхнього вільного кута білою хвилястою смугою (завширшки 1:5 сторони прапора), на якій три жовті загати. У верхньому червоному полі два білі мечі з жовтими руків’ями вістрями донизу. У нижньому зеленому полі жовта прядка.

Мартинівський старостинський округ Тростянецької міської ради:

ГЕРБ: у зеленому полі над чорною основою, відділеною тонкою срібною хвилястою балкою, стоїть золотий олень вправо, над яким три срібні восьмикутні зірки. У чорній основі три золоті безанти. Щит увінчаний сільською геральдичною короною з колосками.

ПРАПОР: квадратне полотнище, розділене тонкою білою хвилястою смугою на чорну (завширшки 1/3 сторони прапора) та зелену частини. На чорному тлі три жовті кружки в стовп. На зеленому тлі – жовтий олень, над яким три білі восьмикутні зірки.

Солдатський старостинський округ Тростянецької міської ради:

ГЕРБ: щит перетятий срібною хвилястою балкою, у верхньому синьому полі золоте дерев’яне укріплення з трьома вежами і частоколом, над яким згори виходить золоте сонце. В нижньому зеленому – два перехрещені срібні бердиші з золотими древками. Щит увінчаний сільською геральдичною короною з колосками.

ПРАПОР: квадратне полотнище, що складається з двох рівновеликих горизонтальних частин, синьої та зеленої, між якими біла хвиляста смуга (завширшки в 1/10 сторони прапора). У синьому полі жовте дерев’яне укріплення з трьома вежами і частоколом, над яким згори виходить жовте сонце. В нижньому зеленому – два перехрещені білі бердиші з жовтими древками.

Печинський старостинський округ Тростянецької міської ради:

ГЕРБ: у золотому полі синє перекинуте вістря, в якому золотий полум’яний меч вістрям угору. Під ним три червоні раки. Щит увінчаний сільською геральдичною короною з колосками.

ПРАПОР: квадратне полотнище, розділене вертикально на синю (завширшки в 1/3 сторони прапора) і жовту смуги. На синьому тлі жовтий полум’яний меч вістрям угору. На жовтому тлі - три червоні раки, два над одним.

Семереньківський старостинський округ Тростянецької міської ради:

ГЕРБ: у синьому щиті з зеленою основою срібна церква, над якою вгорі обабіч дві срібні квітки терену з золотими осердями. В основі сім срібних шабель із золотими руків’ями сходяться вгору вістрями. Щит увінчаний сільською геральдичною короною з колосками.

ПРАПОР: квадратне полотнище, яке складається з двох вертикальних смуг – від древка синьої (завширшки в 1/3 сторони прапора), на якій білий лапчастий хрест, а над ним і під ним по одній білій квітці терену з жовтими осердями, а з вільного краю – зеленої, на якій сім білих шабель з жовтими руків’ями вістрями до древка.

Станівський старостинський округ Тростянецької міської ради:

ГЕРБ: щит скошено ліворуч на верхнє зелене і нижнє синє поля. В зеленому полі золота дубова гілка з жолудями. В синьому – дві срібні хвилясті балки. Щит увінчаний сільською геральдичною короною з колосками.

ПРАПОР: квадратне полотнище, розділене по діагоналі з верхнього лівого кута на два трикутні поля, у верхньому зеленому жовта дубова гілка з жолудями, у синьому – дві білі хвилясті смуги (завширки в 1/5 сторони прапора).

Білківський старостинськй округ Тростянецької міської ради:

ГЕРБ: щит перетятий зубчасто. У верхньому синьому полі сидить золота білка вправо, що тримає в лапах золоту стрілу вістрям угору. У нижньому червоному полі золотий лапчастий хрест. Щит вінчано червоною цегляною короною.

ПРАПОР: квадратне полотнище, що складається з двох рівновеликих горизонтальних смуг – верхньої синьої та нижньої червоної, розділених зубчасто. На синьому тлі сидить жовта білка вправо, що тримає в лапах жовту стрілу вістрям угору. На червоному тлі жовтий лапчастий хрест.

Цей крок не лише сприяє укріпленню самоідентичності, але й символізує повагу до історії та культурної спадщини кожного округу. Тепер кожен старостинський округ має свою унікальну символіку, яка буде використовуватись в офіційних документах та під час урочистих заходів, підкреслюючи його самобутність.

Затвердження гербів і прапорів – це не лише данина традиціям, але й шлях до подальшого розвитку та процвітання кожного населеного пункту Тростянецької громади, повідомили в мерії.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

 

По тематике

Ще дві вулиці Тростянецької громади перейменовано на честь наших героїчних захисників
22.08.2024 15:21

Ще дві вулиці Тростянецької громади перейменовано на честь наших героїчних захисників

Важливе рішення ухвалили депутати Тростянецької міської ради на 9 пленарному засіданні 19 сесії....

Тростянецька громада попрощалася із загиблим героєм Олександром Пісарєвим
09.08.2024 16:08

Тростянецька громада попрощалася із загиблим героєм Олександром Пісарєвим

Сьогодні Тростянецька громада віддала останню шану загиблому на війні Герою, жителю села Солдатське молодшому сержантові Пісарєву Олександру Григоровичу. Прощальна церемонія...

На Донбасі загинув захисник з Тростянеччини Олександр Пісарєв
07.08.2024 16:11
У Люджанській школі Тростянецької громади тривають ремонтні роботи
11.06.2024 08:01

У Люджанській школі Тростянецької громади тривають ремонтні роботи

Попри війну, в Тростянецькій громаді ремонтуються заклади освіти – як і кожного літа, йде підготовка шкіл та садочків до нового...

Добробатівці відновлюють пошкоджене житло захисника України
10.06.2024 14:19

Добробатівці відновлюють пошкоджене житло захисника України

Після страшних подій лютого-березня 2022 року, коли російська армія окупувала і обстрілювала Тростянецьку громаду, залишивши за собою розруху та зруйновані...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
18
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
19
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
30
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.