Історія сучасної класики: революція жіночих костюмів

Як жіночі костюми стали популярними серед жінок? Революція одягу минулого століття. Розбір варіацій різних костюмів.

У жіночих гардеробах протягом XIX і XX століть присутність костюма зовсім не була винятком з правил. Й не дивно, адже такі вбрання складалися з суворих спідниць і жакетів. Як і годиться, вони були зшиті з одного матеріалу. Найчастіше такі предмети одягу зустрічалися у представниць вищого і середнього суспільних класів.

Революція костюмів розпочалася тільки в 1930-х роках, коли жінки почали диктувати свої правила й одягати замість спідниць штани.

У зв'язку з новими вимогами, звичні чоловічі моделі "двійки” трансформували для жінок, зробивши фасони більш елегантними. Так і з'явилися класичні костюми для жінок.

Дискусії

Вперше у світі моди жіночий брючний костюм з’явився в журналі Vogue. У 1933 році Марлен Дітріх продемонструвала новий фасон літньої “двійки” для жінок.

Після цього виникли суперечки, що не вщухали ще довгий час. Багато хто підтримав ідею, проте повторити подібне, з'явившись на публіці в брючному костюмі, відразу не наважувалися навіть Грета Гарбо і Кетрін Хепберн. Для епатажних особистостей це стало справжнім викликом, який, з часом, прийняли всі.

Перешкодою на шляху до поширення свободи в світі жіночої моди стали закони, розповсюджені в 1950-х роках. Саме тоді дівчат звинувачували в тому, що ті "прикидаються чоловіками", одягаючи штани, за що їх могли й заарештовувати.

Скандальні 60-ті

Несправедливість обурювала представниць прекрасної статі, адже під час Другої світової війни костюми з брюками і комбінезони були необхідністю навіть для них. А суспільство подібне вбрання для дівчат схвалило лише в 1960-х.

Навесні 1964 року популярний журнал Vogue обгрунтував існування костюма для жінок так:

  1. "Це суть того, чим сьогодні є штани";

  2. "Це абсолютно необхідний одяг для подорожей".

Через 2 роки Ів Сен-Лоран створив жіночу колекцію костюмів, призначених спеціально для світських заходів — “Le Smoking”.

Тоді й набрав розголосу скандал, завдяки Нен Кемпнер та її витівці. Згідно з легендою, жінці не дозволили увійти до популярного ресторану в Нью-Йорку тільки тому, що та мала була одягнена в костюм зі штанами. Нен тоді вирішила зняти предмет одягу, який викликав суперечку. Вона залишилася в одному блейзері, назвавши його коротким платтям.

Джерело: virna.ua 

®

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.