Цьогоріч ліцеї МВС прийняли на навчання майже пів тисячі ліцеїстів

Сьогодні, 2 вересня, у чотирьох ліцеях безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС України відбулися урочистості з нагоди Дня знань. Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко офіційно відкрив ліцей у Дніпрі.

«Наша мета — щоб кожен ліцеїст отримав максимально якісні та повні знання. Для кожного, хто вступив до наших ліцеїв, це перший серйозний та самостійний крок у доросле життя. Я хотів би побажати, щоб ви знайшли тут справжніх друзів. Аби з вами так працювали викладачі, щоб ви стали справжньою елітою не лише нашого відомства, але й усієї країни», — заявив Ігор Клименко, звертаючись до ліцеїстів з усієї країни.

Також на заході був присутній голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак, який висловив вдячність усьому керівництву МВС за відкриття безпекових ліцеїв.

«Ви – справжні сини та доньки українського народу. Впевнений в тому, що в даному навчальному закладі ви здобудете якісну освіту та оберете свій подальший шлях. Хтось з вас буде військовослужбовцем, хтось правоохоронцем, хтось рятувальником. Впевнений в тому, що ви є справжніми патріотами України», — наголосив Сергій Лисак.

Своєю чергою державний секретар МВС України Інна Ящук завітала до столичного ліцею безпекового спрямування, заступник міністра Олексій Сергєєв до Івано-Франківського, а голова ДСНС України Андрій Даник - до Вінницького ліцеїв системи МВС.

Відтак сьогодні 465 дітей з різних куточків України отримали перші погони та шеврони ліцеїстів.

Після завершення заходу Ігор Клименко оглянув навчальні аудиторії ліцею, обладнані сучасною технікою, а також відвідав кімнати, де мешкають ліцеїсти.

Зазначимо, напередодні офіційної посвяти, ліцеїсти пройшли спеціальний вступний курс, який передбачав знайомство з викладачами, поділ по взводах, ознайомлення з розпорядком та статутом.

«Я пишаюся усією роботою, яку провели представники системи МВС та усі залучені до будівництва та наповнення матеріально-технічної бази ліцею», — заявив Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Нагадаємо, у лютому 2024 року Міністр внутрішніх справ України повідомив про відкриття ліцеїв безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання MBC, наголосивши, що метою створення цих закладів є надання якісної освіти для дітей, батьки яких загинули, зникли безвісти, отримали поранення на фронті або ж безпосередньо беруть участь у бойових діях.

Наразі ж ліцеї МВС розташовані у чотирьох регіонах України - Києві, Дніпрі, Івано-Франківську та Вінниці. У Кривому Розі тривають ремонтні роботи.
Повідомляє Департамент комунікації МВС України.

view counter
view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.