У США вважають малоймовірним, що український F-16 збили дружнім вогнем

Слідчі розглядають низку версій, зокрема, технічну несправність або помилку пілота

У США заявили, що версія, про те, що український винищувач F-16 був збитий дружнім вогнем з зенітно-ракетного комплексу Patriot, є малоймовірною.

Про це повідомив New York Times з посиланням на неназваних американських посадовців, інформує Mind.

Зазначається, що президент України Володимир Зеленський пообіцяв провести ретельне розслідування інциденту, включно з висловленою в п'ятницю одним із західних посадовців версією про те, що він став результатом дружнього вогню з ракетної батареї Patriot.

Видання з посилання на двох військових високопосадовців США пише, що дружній вогонь, імовірно, не був причиною катастрофи F-16.

Наголошується, що американські та українські слідчі розглядають цілу низку версій, зокрема, технічну несправність або помилку пілота.

«Щодо авіації, важливо розуміти, що це війна, і, на жаль, втрати неминучі… Ми воюємо з державою, яка може запустити по Україні понад 200 одиниць зброї за один удар, включаючи крилаті ракети, балістичні ракети та бойові безпілотники», – сказав пілот і колишній офіцер ВПС України Анатолій Храпчинський.

Уточнюється, що Україна засекретила свою програму F-16, оскільки як літаки, так і пілоти є цінними цілями для росіян. Наголошується, що на початку серпня, намагаючись підняти моральний дух нації, нові бойові літаки пролетіли над телекамерами та показали маневрування на пероні аеродрому.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

Канада надасть Україні 60 млн доларів на обслуговування F-16
14.02.2024 17:31

Канада надасть Україні 60 млн доларів на обслуговування F-16

Канада заявила про виділення Україні 60 млн канадських доларів (близько 44 млн доларів США) на підтримку сталого потенціалу винищувачів F-16....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.