Документальна стрічка по Назарія Яремчука б’є рекорди по касовим зборам

За результатами третього вікенду прокату стрічка «Яремчук: Незрівнянний світ краси» стала найкасовішим документальним фільмом в Україні.

За три вікенди у прокаті документальна біографічна стрічка «Яремчук: Незрівнянний світ краси» зібрала 9,9 млн грн. Її подивились майже 63 000 глядачів. Прокат фільму триває. Бюджет стрічки – 2,5 млн грн. Про це повідомили Film.ua Group, які займаються дистрибуцією фільму, інформує Forbes.

Фільм про співака Назарія Яремчука обігнав попереднього рекордсмена за касовими зборами – оскароносний фільм Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі», який зібрав 9 млн грн у прокаті. За кількістю глядачів він досі залишається на першому місці – його переглянули 66 000 глядачів, йдеться в даних кінодистриб’ютора «Артхаус Трафік».

Один із факторів успіху фільму – промокампанія. «До поширення інформації про прокат фільму доєднались бренди, медіа, лідери думок», – розповідала на початку прокату керівниця кінотеатрального напрямку «Film.ua Дистрибуція» Надія Коротушка. Велику частину роботи виконали продюсери, переконана вона. Приміром, донька співака Марія Яремчук спродюсувала альбом переспівів RE:Yaremchuk.

На старт прокату вплинули труднощі у домовленостях з кінотеатрами. «Нам доводилось буквально вмовляти кінотеатри в Черкасах, Рівному, в західній частині Україні, великі мережі взяти кіно в прокат», – розповідає Коротушка. 

Контекст

Документальна біографічна драма «Яремчук: Незрівнянний світ краси» – фільм виробництва KNIFE! Films. Цей продакшн відомий YouTube-серіалом «Спалах» про сучасну українську культуру та фільмом «Епізоди» про українську збірну на Мундіалі. Режисер – співзасновник продакшену Артем Григорян, продюсер – Максим Сердюк.

Документальна біографічна драма показує шлях співака: світові тури, переслідування КДБ, виступи у Чорнобилі та Афганістані. Створення стрічки ініціювала донька співака Марія Яремчук. Робота над фільмом тривала близько трьох років.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

Рекордні для документального кіно кошти зібрав «Ми, наші улюбленці та війна»
10.04.2024 10:40

Рекордні для документального кіно кошти зібрав «Ми, наші улюбленці та війна»

Фільм Антона Птушкіна зібрав 2,3 млн грн за перший вікенд. Це рекорд для документального кіно....

"Мавка" у Польщі збирає безпрецедентні каси
08.11.2023 14:11

"Мавка" у Польщі збирає безпрецедентні каси

У Польщі після третього місяця прокату українського анімаційного фільму «Мавка» касові збори перетнули позначку у понад 9 513 539 злотих...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.