Японське агентство JICA буде допомагати відновлювати українську інфраструктуру

Відбулась зустріч т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва з командою Японського агентства міжнародного співробітництва JICA. Сторони обговорили можливу підтримку України щодо реалізації інфраструктурних проєктів у сфері культури.

Міністерство культури та інформаційної політики України працює над приведенням у відповідність до технічних вимог сховищ для культурних цінностей у музеях. Також існує потреба у створенні спеціалізованого депозитарію, зокрема, розробці проєктної документації та фінансовій підтримці технічного переоснащення. Крім того, планується реновація Національного реставраційного центру, який працює на максимумі своїх можливостей, але в орендованому непристосованому приміщенні. Уже знайдено нове приміщення для релокації, і зараз триває процес переоснащення та підвищення кваліфікації працівників, повідомляють у відомстві.

Важливим аспектом є інформаційні виклики. Україна активно посилює роботу з прифронтовими територіями, які найбільше піддаються впливу ворожої пропаганди, тому цікавить співпраця з Японією щодо інформаційної підтримки цих регіонів.

Заступник генерального директора Групи місцевого та регіонального розвитку Департаменту управління інфраструктурою Головного офісу JICA Наомічі Муроока зазначив, що їхня команда займається питаннями відбудови та відновлення України. Вони надають допомогу, мета якої забезпечити екстрені потреби, але також зацікавлені в співпраці щодо питань сфери культури, розуміючи її важливість. Культура є джерелом енергії для безпосередньої відбудови та відновлення міст.

Нагадаємо, 29 липня в Києві відбулася зустріч т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва з Міністром освіти, культури, спорту, науки та технологій Японії Масахіто Моріямою. Японський міністр підтвердив, що Японія продовжуватиме всебічну підтримку України, зокрема в сфері культури та медіа.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter
view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.