В Україні знайшли 87-річну "капсулу часу" з посланням

Несподівану знахідку випадково виявили у Тернопільській області. Всередину потрапила вода, але папір вдалося розгорнути.

Під час ремонту церкви Воскресіння Христового у селі Бишки Тернопільської області випадково знайшли "капсулу часу". Деталями та фото поділились 19 червня на Facebook-сторінці Козівського Форуму, інформує Фокус.

Скляна банка була пошкоджена і всередину потрапила волога. Папір був "практично мокрий", але схований документ все ж змогли розгорнути без великих пошкоджень. Попри контакт з водою текст добре зберігся.

Всередину банки у вже далекому 1937 році поклали записку про посвячення першого каменя під будову храму. Основу було закладено 9 травня, захід проводили Степан Городецький з села Урмань, Петро Пастух з села Куропатники та Ілля Залуцький, який був парохом у селі Бишки з 1917 до 1921 року.

На момент, коли закладали "капсулу часу", священником у Бишках був Микола Косович. Він прожив 40 років — з 1901 до 1941. Вже через декілька років після того, як українець залишив слід в історії через записку, він став жертвою репресій більшовиків.

Послання з минулого вказує, що зведенням храму керував відомий архітектор Євген Нагірний. Будівничим був Омелян Косович, а солтисом села — Гринько Безкоровайний. Церковний комітет очолював на той час Іван Федечко. Також у записці є список усіх членів комітету будови.

"Звичайно, це були шановані люди, про яких має пам'ятати село. Завдяки цій знахідці, хтось знайде там, мабуть, і своїх родичів", — зазначено в публікації.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

У Сумах закопали капсулу часу
23.06.2023 16:22

У Сумах закопали капсулу часу

Відкопати треба через 50 років....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.