США можуть надати Українв кредит в 50 млрд дол під прибуток із заморожених активів рф

Згідно з повідомленням Financial Times, США готові надати Україні кредит у розмірі $50 млрд. Цей кредит буде погашатися за рахунок прибутків від заморожених російських активів, але за умови, що Європейський Союз продовжить санкції проти росії на невизначений термін.

Вашингтон наполягає, щоб ЄС продовжив санкції проти російських державних активів, які оновлюються кожні шість місяців, до кінця війни в Україні. Це робиться для того, щоб США не несли самостійно відповідальність за виплати по кредитах, наданих Україні, пише Флот 2017.

Однак будь-які зміни в санкційному режимі ЄС потребують схвалення всіх лідерів країн-членів, включаючи прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який відомий своїм жорстким ставленням до санкцій проти росії.

Пропозиція США була викладена в документі, підготовленому для віртуальної зустрічі міністрів фінансів ЄС. На цій зустрічі міністри планують обговорити шляхи збору коштів для підтримки України.

Вашингтон наголошує на необхідності досягти угоди до саміту G7, який відбудеться наступного тижня в Італії. Очікується, що на цьому саміті питання механізму фінансування за рахунок заморожених активів стане одним з ключових елементів підтримки України.

Основний варіант, який розглядається, передбачає надання Україні кредиту з боку США, можливо, спільно з іншими країнами G7. Розмір кредиту буде приблизно відповідати “надприбуткам”, отриманим від сотень мільярдів доларів заморожених російських активів, що зберігаються на Заході.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

Україна та Польща підписали меморандум про співпрацю в молочній галузі
18.06.2024 13:28

Україна та Польща підписали меморандум про співпрацю в молочній галузі

Відбулася зустріч представників молочного сектору України та Польщі....

США переглянуть відносини із Грузією через закон про «іноагентів»
24.05.2024 16:16

США переглянуть відносини із Грузією через закон про «іноагентів»

США запроваджують візові обмеження і починають «всеосяжний перегляд» співпраці з Грузією через закон про «іноземних агентів». Про рішення оголосив держсекретар...

США та Японія розроблять перехоплювач гіперзвукових ракет
16.05.2024 16:08

США та Японія розроблять перехоплювач гіперзвукових ракет

Сполучені Штати Америки та Японія підписали контракт щодо спільної розробки гіперзвукового перехоплювача ракет протягом наступних 10 років....

США ввели 100% мита на імпорт електрокарів з Китаю
15.05.2024 16:09

США ввели 100% мита на імпорт електрокарів з Китаю

Президент США Джо Байден оголосив про нові мита на китайські товари, спрямовані на електромобілі, медичні товари та сонячне обладнання, щоб...

Допомога від США вплинула на валютний ринок в Україні
04.05.2024 09:13

Допомога від США вплинула на валютний ринок в Україні

Допомога від США сприятиме закриттю питань бюджету та розвитку економіки країни. Прогнозується, що курсові коливання на міжбанку будуть від 39...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.