Український скрипаль отримав гран-прі престижного міжнародного конкурсу

Конкурс імені королеви Єлизавети вже вдвадцяте присвячений скрипці

Український скрипаль Дмитро Удовиченко переміг у конкурсі імені королеви Єлизавети у Бельгії. Одна з нагород для нього – можливість протягом чотирьох років грати на скрипці Страдіварі 1708 року.

Про це повідомив сайт конкурсу, інформує NTA.ua.

«Дмитро Удовиченко переміг на Конкурсі скрипалів 2024 року! Він отримає гран-прі Міжнародного конкурсу імені королеви Єлизавети – Премію королеви Матильди», – зазначили в повідомленні.

Музикант отримає грошову премію (25 тисяч євро), концерти у Бельгії та за кордоном, а також протягом чотирьох років матиме можливість грати на скрипці Страдіварі Huggins 1708 року, яку йому надасть у тимчасове користування Nippon Music Foundation.

2024 року Конкурс імені королеви Єлизавети вже вдвадцяте присвячений скрипці. Його заснували 1937 року з ініціативи Її Величності королеви Бельгії Єлизавети та бельгійського скрипаля Ежена Ісає. Спочатку конкурс називався його іменем, а свою нинішню назву він отримав 1951 року.

Організатори назвали його «трампліном для молодих скрипалів, піаністів, співаків і віолончелістів, які стоять на порозі міжнародної карʼєри». Вони додали, що конкурс є посередником між молодими музикантами та найкращими музичними майданчиками світу.

Український скрипаль Дмитро Удовиченко є переможцем багатьох міжнародних музичних конкурсів. Він виступав з відомими оркестрами: Brandenburger Symphoniker (Німеччина), Slovak Sinfonietta (Словаччина), Sønderiyllands Symphoniker (Данія), NDR Radiophilarmonie (Німеччина), оркестром Національної філармонії України (Київ), Харківським філармонічним оркестром, Молодіжним симфонічним оркестром (Харків), Луганським філармонічним оркестром, Одеським філармонічним оркестром.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

По тематике

Понад 100 учасників виборювали перемогу в конкурсі «Віртуози Сумщини – 2024»
19.03.2024 10:42

Понад 100 учасників виборювали перемогу в конкурсі «Віртуози Сумщини – 2024»

У Сумах визначили переможців конкурсу юних виконавців на народних інструментах «Віртуози Сумщини – 2024», в якому взяли участь понад 100...

Маленьких сумчан запрошують на безкоштовні курси гри на скрипці
23.10.2023 15:41

Маленьких сумчан запрошують на безкоштовні курси гри на скрипці

Гарну новину повідомила музичний педагог Тетяна Сурган....

На Сумщине изъяли скрипку Страдивари
16.05.2018 12:21

На Сумщине изъяли скрипку Страдивари

Таможенники Сумщины задержали молдаванина, который пытался вывезти за границу скрипку Stradivarius....

Столетнюю скрипку за полмиллиона вернули через суд
24.07.2013 17:03

Столетнюю скрипку за полмиллиона вернули через суд

Вступил в силу приговор Ямпольского районного суда Сумской области в отношении 42-летнего гражданина Украины, который пытался незаконно вывезти в Россию... 3

28.09.2012 09:11

На Сумщине изъяли старинную скрипку

Во время таможенного контроля поезда сообщением «Львов-Москва» - на таможенном посту «Хутор-Михайловский», в купе проводника (под нижней полкой) оперативники выявили...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.