Країни заборгували одна одній рекордну суму

Сукупний борг усіх економік світу лише у першому кварталі 2024 року становив $315 трлн, що є абсолютним історичним рекордом. Ця сума майже втричі перевищує очікуваний глобальний ВВП за увесь 2024 рік – $109,5 трлн.

Про це повідомляє CNBC, посилаючись на дані Інституту міжнародних фінансів, інформує OBOZ.UA. Ураховуючи те, що сьогодні у світі живе близько 8,1 млрд людей, кожен житель планети заборгував приблизно $39 тис. Глобальний борг є поєднанням трьох окремих типів запозичень:

корпоративних (запозичення, що роблять компанії для свого подальшого розвитку) – $164,5 трлн ($70,4 трлн – борги фінансового сектору);

державних (запозичення, що роблять уряди задля фінансування держпослуг і проєктів) – $91,4 трлн;

приватних (іпотеки, кредитні картки, студентські кредити тощо) – $59,1 трлн.

Країни можуть позичати одна в одної або в глобальних фінансових установ, наприклад, Світового банку чи Міжнародного валютного фонду. Інший метод фінансування урядів – це продаж державних облігації, які за своєю суттю є довгостроковими борговими зобов’язаннями держави перед інвесторами.

Дві третини всієї заборгованості припадає на розвинуті країни, а найбільший внесок роблять США та Японія. Хоча загалом співвідношення боргу до ВВП у розвинутих країнах зменшується.

Щодо Японії, економіка якої є четвертою за величиною у світі, її загальна заборгованість на 600% перевищує ВВП. Втім, останніми роками борги накопичував фінансовий сектор, а не уряд.

Країни, що розвиваються, заборгували $105 трлн, але співвідношення боргу до їхнього сукупного ВВП досягло нового максимуму у 257%, що вперше за три роки вплинуло і на загальне співвідношення. Найбільший внесок належить Китаю, Індії та Мексиці.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

Українець здобув друге місце Премії молодих винахідників 2024 за технологію для виробництва паперу з опалого листя
13.07.2024 13:33

Українець здобув друге місце Премії молодих винахідників 2024 за технологію для виробництва паперу з опалого листя

Європейське патентне відомство (ЄПВ) 9 липня присудило 23-річному українському винахіднику Валентину Фречці друге місце на нагородженні Премії молодих винахідників конкурсу...

80 млн грн боргу: сумський водоканал лякає боржників відключеннями
22.02.2024 11:33

80 млн грн боргу: сумський водоканал лякає боржників відключеннями

Постановою Кабінету Міністрів України №1405 скасовано заборону на нарахування пені та припинення надання житлово-комунальних послуг боржникам. У зв’язку з цим...

Сумський водоканал лякає відключеннями боржників
26.01.2024 13:10

Сумський водоканал лякає відключеннями боржників

КП “Міськводоканал” має право за несвоєчасне внесення плати за комунальні послуги здійснювати нарахування населенню пені, інфляційних витрат, процентів річних, а...

Відзавтра боржників будуть відключати від електроенергії
24.01.2024 10:45

Відзавтра боржників будуть відключати від електроенергії

ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" проводить інформаційно-роз’яснювальну кампанію щодо сплати боргів за спожиту електричну енергію....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.