Китай відправляє нову партію панд у США

Китай і Сполучені Штати вступають у нову еру панда-дипломатії. Ця подія свідчить про позитивні зрушення у відносинах між двома країнами.

Китайська асоціація охорони дикої природи і Національний зоопарк у Вашингтоні уклали угоду з метою збільшити кількість панд у США. Про це пише NV з посиланням на Voice of America.

Китай також веде переговори про співпрацю з Вашингтонським національним зоопарком і зоопарком у Відні, щоб розширити програму збереження гігантських панд.

Торік Національний зоопарк у Вашингтоні повернув кілька панд до Китаю, згідно з наявними домовленостями. Також цього року спливає термін дії угоди про перебування у Штатах ще чотирьох бамбукових ведмедиків, а вони були останніми представниками виду на території країни.

Їхнє повернення на батьківщину стало б знаковим явищем, оскільки з 1972 року панди незмінно були присутні в США. Ці тварини приїхали туди після зустрічі президента Річарда Ніксона з головою ЦК компартії Китаю Мао Цзедуном.

Продовження співпраці дає надію на те, що ці незвичайні тварини залишаться в американських зоопарках.

Крім того, американські ЗМІ пишуть, що Пекін уже готовий відправити до Каліфорнії кілька панд.

Незважаючи на нещодавні напружені відносини між Китаєм і США, новий етап співробітництва в галузі збереження панд визнаний обома сторонами як важливий крок у розвитку відносин. За підсумками зустрічі Джо Байдена і Сі Цзіньпіна в Сан-Франциско, останній запропонував відправити панд у США і назвав їх «посланцями дружби між китайським і американським народами».

Не секрет, що відправка бамбукових ведмедів до іноземних зоопарків має значення не лише для збереження цього рідкісного виду. Це — частина т.зв. панда-дипломатії, або дипломатії панд, що бере свій початок з незапам’ятних часів. Перших панд як дипломатичний подарунок відправила У Цзетянь, єдина в історії Китаю жінка-імператор. Ведмедики призначалися японському імператору Темму.

Панда-дипломатія (дипломатія панд) — інструмент публічної дипломатії, який КНР застосовує для налагодження відносин з іноземними державами та розв’язання інших міжнародних завдань; передбачає використання великих панд як знака розташування.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter
view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.