ДДос-атаки на банки: що робити українцям

Останнім часом почастішали повідомлення про ДДос-атаки на українські банки.

Кілька разів про спроби атаки повідомляв monobank АТ «Універсал Банк». Але установа вистояла та успішно відбилась від хакерів. ДДос- або DDoS атака — є спробою перевантажити ресурси цільового сервера. Під час атаки він стає недоступним для легальних користувачів.


Чому відбуваються атаки на банки

Атакувати можна будь-який сайт, будь то https://cazino-vip.org/uk/games/slots чи сервера державного банку. DDoS атаки на різні сайти становлять серйозну загрозу, оскільки вони можуть тимчасово зробити ресурси недоступними, створити тим самим проблеми для клієнтів та підірвати довіру до банку. Тому банки прагнуть постійно покращувати свої системи безпеки та реагувати на подібні інциденти з метою мінімізації збитків. 

Кіберзлочинці можуть використовувати ддос-атаки:

  • - для створення хаосу;

  • - заради помсти;

  • - для порушення економічної системи;

  • - для підриву довіри українців до банків.

Під час війни атаки на різні установи державного значення є метою ворога. При цьому він може ставити перед собою всі перелічені цілі. Також нинішні атаки можуть бути підготовкою до складніших кібератак у майбутньому.


Що робити, якщо твій банк під ддос-атакою

Якщо ви почули, що ваш банк піддається ддос-атаці, або ви не можете потрапити на його сайти чи додатки, важливо дотримуватися наступних кроків:

  1. Не панікувати. Важливо зберігати спокій. ДДос-атаки зазвичай короткотермінові та спрямовані на створення тимчасових проблем з доступом. Більшість українських банків мають надійні системи захисту від таких атак.

  2. Не навантажувати систему, краще зателефонуйте в банк, якщо потрібно терміново щось дізнатись. Банк зазвичай має екстрену службу безпеки, яка може вжити заходів щодо зниження впливу атаки. 

  3. Не користуйтесь сайтом та додатком, доки не надійде повідомлення про відновлення роботи всіх систем банку. Якщо ви будете намагатись провести операцію під час атаки, можете відправити гроші не туди або просто втратити їх. Зазвичай системи безпеки не допускають таких випадків, але ризик все одно є, тож не варто.

  4. Утримуйтеся від введення особистих даних, таких як паролі або номери картки, якщо є підозра на ддос-атаку. Дочекайтеся, поки банківський сайт повернеться до нормального стану.

  5. Після того, як атака завершиться, рекомендується змінити паролі до банківського облікового запису та інших важливих онлайн-сервісів.

Банк може надіслати повідомлення про подію або додаткові інструкції. Дотримуйтесь вказівок банку та використовуйте додаткові заходи безпеки для захисту своїх фінансових даних.

®

 
 
view counter
view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.