Кабмін вдосконалив механізм віднесення об’єктів до переліку об’єктів критичної інфраструктури

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку віднесення обʼєктів до критичної інфраструктури, Переліку секторів критичної інфраструктури та Методики категоризації обʼєктів критичної інфраструктури, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 9 жовтня 2020 р. № 1109.

Зміни до Порядку віднесення об’єктів до критичної інфраструктури передбачають надання секторальними органами у сфері захисту критичної інфраструктури до уповноваженого органу у сфері захисту критичної інфраструктури України секторальних переліків об’єктів критичної інфраструктури відповідно до затвердженої форми.

Окрім того, змінами до Переліку секторів критичної інфраструктури визначено 24 сектори та 47 підсекторів критичної інфраструктури, 138 типів основних послуг, що збільшує можливість ідентифікувати об’єкти інфраструктури, які надають життєво важливі для держави послуги.

Водночас Методику категоризації об’єктів критичної інфраструктури доповнено критеріями визначення рівня негативного впливу на надання основних послуг у разі знищення, пошкодження або порушення функціонування об’єкта критичної інфраструктури (секторальні критерії). Раніше вони були відсутні для 18 секторів (підсекторів) критичної інфраструктури. Це дасть можливість належним чином здійснювати категоризацію об’єктів критичної інфраструктури цих секторів (підсекорів).

Таким чином, завдяки прийнятим змінам вдосконалено механізм віднесення об’єктів до об’єктів критичної інфраструктури.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

Рада ухвалила мораторій на банкрутство обʼєктів критичної інфраструктури
22.05.2024 16:09

Рада ухвалила мораторій на банкрутство обʼєктів критичної інфраструктури

Парламент на засіданні 22 травня ухвалив мораторій на банкрутство обʼєктів критичної інфраструктури, що перебувають у державній власності, під час воєнного...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.