Медведчук захоплює активи в росії та на ТОТ

Ексдепутат України віктор медведчук, який проживає в москві після того, як його обміняли на захисників "Азовсталі", бере активну участь у захопленні активів у росії та на окупованих територіях України.

Про це йдеться у розслідуванні проєкту "Система", опублікованому на сайті "Сьогодні", пише myc.news.

Журналісти-розслідувачі з'ясували, що медведчук, якого ЗМІ називають «кумом путіна», за посередництва великих державних компаній росії та російських силових структур захоплює активи у сфері нафтової промисловості, великої нерухомості та металургії.

Зокрема, з ім'ям медведчука пов'язують захоплення нафтової компанії "Дулісіма" в Іркутській області та "Каюм Нафта" в Ханти-Мансійському автономному окрузі росії. Ще одним джерелом доходів медведчука називають донецьку металургію.

Незадовго до початку повномасштабної війни в Україні контроль над експортом вугілля в регіоні перейшов від українського бізнесмена Сергія Курченка, який живе в москві, до компанії "Донське вугілля", яку пов'язують з медведчуком. З колом медведчука пов'язують і логістичну компанію "Флоранс", яка надає послуги логістики з перевезень вугілля, коксу, чавуну, сталі ("Флоранс" називають "новим гаманцем кураторів Донбасу").

У жовтні 2023 року медведчук став співвласником компанії "Індустріальні інновації". Фірма з такою самою назвою керує Дніпрорудненським залізорудним комбінатом у Запорізькій області, одним із найбільших виробників залізняку в регіоні.

Медведчук та його родина, як пише "Система", мають інтереси і в москві. На початку 2021 року пов'язана з медведчуком компанія купила за 500 мільйонів рублів ($5,5 млн) площі в одному з найдорожчих хмарочосів "Москва-Сіті". Також дружина медведчука оксана марченко стала власницею п'яти гектарів землі на Лужнецькій набережній та чотирьох гектарів землі поряд із колишнім заводом ЗІЛ у москві. Ці ділянки належали московському підприємству "Геліймаш", що розробляє кріогенні системи для міноборони росії та роскосмосу. Дружина медведчука отримала їх у 2020 році, коли стала співвласницею заводу "Геліймаш".

view counter

По тематике

Мінкульт та фахівці закликають на продавати конфісковані картини Медведчука, а передати їх до музеїв
19.04.2024 18:29

Мінкульт та фахівці закликають на продавати конфісковані картини Медведчука, а передати їх до музеїв

АРМА розпочала процедуру продажу конфіскованих картин. Та, як зазначають в агенстві, у випадку встановлення в колекції картин, які становлять культурну...

Уряд погодив продаж яхти Медведчука в Хорватії
18.02.2024 09:43

Уряд погодив продаж яхти Медведчука в Хорватії

У п’ятницю 16 лютого Кабінет Міністрів України погодив АРМА реалізацію 92-метрової яхти Royal Romance, що належить сім'ї Віктора Медведчука...

Арештовану яхту Медведчука передадуть Україні
27.01.2024 12:51

Арештовану яхту Медведчука передадуть Україні

Хорватія планує передати Україні арештовану яхту олігарха та «кума путіна» Віктора Медведчука....

Депутат-кум Медведчука займався рекетом на Закарпатті
09.10.2023 14:19

Депутат-кум Медведчука займався рекетом на Закарпатті

Служба безпеки знешкодила злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців західного прикордоння України. У результаті спецоперації на Закарпатті затримано лідера банди –...

Арештовані автівки родичів Медведчука та Козака відправились ЗСУ
13.06.2023 10:40

Арештовані автівки родичів Медведчука та Козака відправились ЗСУ

ДБР передало ЗСУ арештовані авто родичів Медведчука та Козака вартістю понад $1 млн...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.