В Україні проходять масові обшуки у проросійській секті АллатРа

Служба безпеки України та Нацполіція у середу, 1 листопада, проводять обшуки у секти АллатРа. Перевірки тривають по всій Україні. Їхня причина - діяльність в інтересах росії.

Про це повідомляє видання Цензор.НЕТ з посиланням на правоохоронні органи. Зазначається, що ця псевдорелігійна організація працювала в інтересах росії та просувала прокремлівські наративи.
Більше подробиць наразі немає. СБУ та поліція інформацію про обшуки ще не коментували.
До слова, рух "Аллатра" неодноразово критикували за проросійські погляди. Зокрема, члени секти називали президента рф путіна "спасителем", який "об'єднає слов'ян, а згодом весь світ".
АллатРа називає себе громадським рухом і зареєстрована як громадська організація. Заснована в Україні. Позиціонує себе як громадська спілка, що діє поза політикою і поза релігією. Відома тим, що пропагує псевдонауку і теорії змови на теми інопланетян і таємних могутніх еліт, які приносять в жертву дітей.
Проте у медіа її неодноразово трактували як секту, пов’язану з "русскім міром". Формально організацію зареєстрували у 2014 році, але початок її фактичної діяльності відносять до початку 2010-х років.
"Це релігійна організація, яка є проєктом якихось сил у рф, можливо, навіть спецслужб. АллатРа використовує технології релігійного і не тільки впливу, і її завданням є підкорення особистості, чітке слідування вказівкам керівництва, якими б не були ці вказівки. Використовується також занурення людини в особливу мову, яка дуже відрізняється від тієї, яка використовується в суспільстві. Вони вибудовують світогляд за допомогою іншого мовного універсуму. В цілому, російські джерела цієї організації добре відомі українським спецслужбам та релігієзнавцям, але дивно, що у нас немає адекватної реакції на її діяльність", - прокоментував обшуки в АллатРа сайту ТСН Юрій Чорноморець, релігієзнавець, професор Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter
view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.