Ізраїль вилучає згадки про Грету Тунберг з шкільної програми

За пропалестинський пост Грети Тунберг у соцмережі Х міносвіти Ізраїлю видалить згадки про екоактивістку в шкільній програмі.

Міністерство освіти Ізраїлю заявило, що видалить будь-які згадки про кліматичну активістку Грету Тунберг після того, як вона опублікувала пост з плакатом Stand with Gaza. Про це повідомляють ізраїльські ЗМІ у понеділок, 23 жовтня, пише DW.

"ХАМАС є терористичною організацією, відповідальною за вбивство 1400 невинних ізраїльтян, в тому числі дітей, жінок і людей похилого віку, та викрадення понад 200 осіб до Сектора Гази. Така позиція позбавляє її (Грету Тунберг. - Ред.) права бути освітнім і моральним прикладом для наслідування, і вона більше не має права служити натхненням і вихователем ізраїльських школярів", - цитують заяву міністерства The Jerusalem Post і Ynet.

20 жовтня Тунберг у соціальній мережі Х закликала до "свободи палестинців", жодним чином не згадавши при цьому напад на Ізраїль з боку палестинського радикального ісламістського угруповання ХАМАС (визнане терористичною організацією в Європейському Союзі, США та Ізраїлі. - Ред.), який і спричинив ізраїльські удари по Газі у відповідь.

При цьому вона використала фото активісток заснованого Тунберг кліматичного руху Fridays for Future, які тримали плакати на підтримку палестинців, а також м'якої іграшки-восьминога. Це фото нагадало про карикатури з євреями у вигляді восьминогів, що використовувалися зокрема нацистами, і стало причиною закиду Тунберг антисемітизму.

Пізніше Тунберг видалила цей пост і опублікувала новий з таким самим змістом і світлиною, але вже без іграшки. Вона заявила, що "не знала", що восьминіг може мати таке символічне значення. Активістка додала, що іграшка - це інструмент, який використовують люди з аутизмом, на який вона сама страждає, для передачі почуттів, і наголосила, що "засуджує антисемітизм в усіх його проявах".

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

Україна вводить обмеження на в’їзд паломників із Ізраїлю
23.06.2024 17:54

Україна вводить обмеження на в’їзд паломників із Ізраїлю

Україна вводить обмеження на в’їзд громадян Ізраїлю, зокрема, паломників, у відповідь на зміну правил в'їзду Ізраїлю для громадян України...

У Туреччині ведучу новин звільнили через стаканчик Starbucks в ефірі
27.12.2023 14:58

У Туреччині ведучу новин звільнили через стаканчик Starbucks в ефірі

Відому ведучу новин турецького телеканалу TGRT Haber Мелтему Гюне було звільнено після того, як вона з'явилася в ефірі з паперовим...

У Ізраїля немає підтвердження, що зброя з України потрапила до терористів ХАМАСу
10.10.2023 14:20

У Ізраїля немає підтвердження, що зброя з України потрапила до терористів ХАМАСу

Російська пропаганда заявляє, що зброя, надана Україні Заходом, нібито опинилася у руках ХАМАС....

Ізраїль надіслав Україні медикаменти для ЗСУ на 100 млн гривень
24.08.2023 14:53

Ізраїль надіслав Україні медикаменти для ЗСУ на 100 млн гривень

Міністерство охорони здоровʼя Ізраїлю надіслало кілька тонн ліків на суму 100 млн грн як гуманітарну допомогу Україні....

В Ізраїлі пролунав потужний вибух на військовому заводі
15.08.2023 14:38

В Ізраїлі пролунав потужний вибух на військовому заводі

Вночі 15 серпня на оборонному заводі в місті Рамат-га-Шарон, розташованому в Тель-Авівському окрузі Ізраїлю, пролунав потужний вибух. Внаслідок НС 30-річного...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.