У Латвії почали виселяти росіян, які за 10 років не вивчили мову

У Латвії усі росіяни мали скласти іспит на знання мови.Ті, хто його провалив, або не побажав прийти на екзамен, бо у них «русскоговорящая челюсть», на початку вересня отримали листи з проханням покинути країну.

Управління у справах громадянства та міграції (PMLP) Латвії у вересні надіслало шістьом тисячам російських громадян листи з проханням покинути країну. Про це повідомляє голова Комісії Сейму з громадянства, міграції та згуртування суспільства Інгмарса Лідака, якого цитує LSM.

Зазначається, що мова йде про тих російських громадян, які до цього часу навіть не спробували пройти перевірку на отримання статусу постійного жителя ЄС, пише Український дощ.

"Десь 5-6 тисяч, за моїми прогнозами. Це люди, які не виявили жодного бажання – ні складати іспит, ні отримати тимчасову посвідку на проживання. Тобто ті, які мовчать. Якщо дивитися на закон, який зараз є, то PMLP просто повинне висилати вимогу покинути країну протягом трьох місяців", – зазначив Лідака.

У Міністерстві внутрішніх справ Латвії підтвердили, що такі листи готують. За попередніми підрахунками, адресатів може бути близько шести тисяч.

"Якщо людина продовжує перебувати в Латвії незаконно, то може настати момент, коли державні структури про це дізнаються і, відповідно, нагадають про те, що потрібно виїжджати. Кримінальна відповідальність не передбачена, але передбачена адміністративна, тож людину можуть оштрафувати", – заявив заступник держсекретаря МВС Вілніс Вітоліньш.

Водночас він додав, що такі громадяни можуть отримати будь-який інший дозвіл на перебування в Латвії, наприклад, візу або тимчасову посвідку на проживання.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

По тематике

Європарламент ухвалив резолюцію, в якій визнав путіна нелегітимним президентом
25.04.2024 16:19

Європарламент ухвалив резолюцію, в якій визнав путіна нелегітимним президентом

У четвер, 25 квітня, Європейський парламент ухвалив резолюцію, у якій закликав держави-члени ЄС та міжнародну спільноту не визнавати результати президентських...

Hugo Boss продає бізнес в росії
25.04.2024 09:16

Hugo Boss продає бізнес в росії

Російська урядова комісія з продажу іноземних активів схвалила продаж мережі німецького будинку моди Hugo Boss....

Латвія припиняє вивчення російської мови в школах
24.04.2024 13:05

Латвія припиняє вивчення російської мови в школах

Уряд Латвії затвердив новий держстандарт освіти, згідно з яким російську мову поступово припинять вивчати у школах країни як другу іноземну....

Литовців закликають уникати подорожей країнами, в яких багато російських туристів
19.04.2024 10:13

Литовців закликають уникати подорожей країнами, в яких багато російських туристів

Міністерство закордонних справ Литви закликало своїх громадян бути обережними під час вибору напрямків для подорожей, запропонувавши їм віддавати перевагу місцям,...

У Німеччині знайшли 161 викрадену росією українську дитину
18.04.2024 09:55

У Німеччині знайшли 161 викрадену росією українську дитину

У співпраці з німецькими колегами українським правоохоронцям вдалося встановити на території Німеччини 161 українську дитину, викрадену Росією....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.