В поліції Фінляндії вважають, що пошкодження на газопроводі не є результатом вибуху

Пошкодження на газопроводі Balticconnector між Фінляндією та Естонією, не є результатом вибуху, вважає поліція Фінляндії.

Про це повідомляє DW, пише Дзеркало тижня.

"Пошкодження, ймовірно, викликані впливом механічної сили, а не вибухом", - заявив представник поліції Фінляндії Рісто Лохі у середу, 11 жовтня, додавши, що не можна виключати жодних версій. 

Однак він  відмовився надати деталі щодо того, який саме механічний вплив міг пошкодити газопровід.

Ймовірна диверсія стала однією з пріоритетних версій після підриву газопроводів "Північний потік" та "Північний потік-2" минулого року.

У Гельсінкі раніше казали, що пошкодження на Balticconnector, ймовірно, викликані "зовнішнім впливом". Міноборони Естонії заявляло про застосування “великої сили”.

77-кілометровий газопровід Balticconnector з'єднує Фінляндію та Естонію, проходячи по Фінській затоці - частині Балтійського моря, яка простягається до територіальних вод РФ. 

На газопроводі у неділю, 8 жовтня, було зафіксовано витік. Ведеться розслідування ймовірної диверсії. Енергетична компанія Фінляндії Gasgrid повідомила, що на ліквідацію пошкоджень можуть знадобитися місяці.

Хоча розрив газопроводу не є серйозним для європейського газового ринку, він порушує питання про безпеку поставок саме на тлі наближення зими. Росія припинила постачання газу до Фінляндії у травні 2022 року, приблизно через тиждень після того, як північна країна заявила, що подасть заявку на вступ до НАТО у відповідь на повномасштабне вторгнення Москви в Україну.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter
view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.