росіяни розкручують нову ІПСО на тему байдужості влади України до долі військовополонених та їхніх родин

Центр стратегічних комунікацій зафіксував нову інформаційно-психологічну операцію ворога у Facebook.

кремлівські фейкороби повернулися до чутливої теми з обміном українських військовополонених, розганяють наратив про «негідне ставлення до родин полонених» з боку української влади. Також російські брехуни нагнітають ситуацію заявами, що «в нас хто до полону потрапив – все одно що загинув».

Традиційно пропагандисти хейтять чинну владу України, президента Зеленського, пихатих чиновників і натякають на «заробітки на крові» можновладців. Для більшого ефекту від надмірно експресивного тексту та емоційного тиску на сім'ї бранців, кремлівці вкидають нице «а може, навіть краще б, щоб загинув! А то ходять тут їхні родичі, поважних людей непокоять! Вимагають чогось!».

Зазначаємо, ці та подібні брудні ворожі кампанії заточені винятково на розхитування морально-психологічного стану як цивільного населення, так і захисників України. Фейкомети цілеспрямовано б'ють на емоції українців і тиснуть на уразливі групи, аби схилити їх на бік російського агресора і посіяти ненависть до української влади через нібито її «бездіяльність».

Згідно з наявними у нас даними, ворожа пропаганда активно розповсюджує фейк через традиційно порожню сторінку під назвою Ohurur online shop – вона видає себе за музиканта або гурт. За даними Центру стратегічних комунікацій, фейкову сторінку створено 18 вересня, тоді ж і запущено кампанію.

Центр стратегічних комунікацій звертається до своїх читачів із закликом: якщо ви бачите у своїй стрічці публікації з порожніх сторінок, які мають явні ознаки фейку, пропаганди, ІПСО – не ставте їм жодних лайків і не пишіть жодних коментарів, адже будь-яка активність і взаємодія з такими постами підвищує їхню популярність. Необхідно тільки поскаржитись на публікацію.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

окупанти проводять активну фазу інформаційної операції «Перун»
13.03.2024 12:11

окупанти проводять активну фазу інформаційної операції «Перун»

Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує: пропагандисти країни окупанта продовжують активну фазу інформаційної операції «Перун»....

Україці отримують листи з фейком про здачу територій
29.01.2024 16:57

Україці отримують листи з фейком про здачу територій

На електронні скриньки українців почали приходити повідомлення нібито від Офісу Президента України. У них йдеться про «припинення вогню з рф»...

Викрито російську ІПСО, яка через email-розсилку намагається посіяти паніку серед українців
24.01.2024 11:43

Викрито російську ІПСО, яка через email-розсилку намагається посіяти паніку серед українців

Служба безпеки попереджає про поширення масштабної email-розсилки на електронні адреси українців, у тому числі представників органів державної влади та приватних...

Черговий вкид від росії: відео мітингу проти Зеленського
08.09.2023 18:42

Черговий вкид від росії: відео мітингу проти Зеленського

Мережею шириться відео, де одесити на мітингу нібито вимагали «Україну без Зеленського». Це – неправда....

Ворог запустив ІПСО, спрямовану на зрив мобілізаційних заходів в Україні
29.07.2023 14:50

Ворог запустив ІПСО, спрямовану на зрив мобілізаційних заходів в Україні

Так, «під прапором» щоденної програми новин телевізійного каналу «1+1» ТСН («Телевізійна служба новин»), деякими телеграм-каналами поширюється дезінформація щодо проведення...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.